Pangasius copt cu sparanghel

  • Dificultate: Medie
  • 25 de minute
  • 2 porții

Hârtia de copt sau hârtia pergament are două mari rosturi. O folosim pentru a nu păta tăvi și vase de copt și pentru a preveni lipirea mâncării de acestea și o folosim pentru a păstra aromele și valoarea nutrițională a bunătăților pe care le gătim. Ultimul caz se aplică și aici: fileul de pangasius va prelua în întregime aromele celorlalte ingrediente și va da și el la rândul lui ceva. Sănătos, ușor și gata în 25 de minute.

Ingrediente necesare pentru pangasius copt cu sparanghel

8 tulpini sparanghel
300-350 grame file de pangasius
sare de mare
piper
pudră de usturoi
2 ardei grași, tăiați pe din două
½ zucchini, felii
½ lămâie, felii
1 lingură suc de lămâie

Cum să prepari pangasius copt cu sparanghel

  1. Pune sparanghelul într-un vas de copt și așază deasupra fileul. Asezonează cu sare de mare, piper și pudră de usturoi.
  2. Adaugă ardeii grași, zucchini și feliile de lămâie și stropește totul cu sucul de lămâie.
  3. Acoperă bine cu hârtie pergament și bagă la cuptor 15 minute la 190⁰C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *