Ingrediente necesare pentru papricaș de pui
2 linguri ulei
500 grame piept de pui, cubulețe
500 grame pulpă de pui, cubulețe
piper
sare
2 cepe, tocate
1 linguriță boia dulce
1 linguriță boia iute
200 grame sos de tomate
2 foi de dafin
2 ouă
1 lingură apă
6 linguri făină
200 grame smântână
1 ardei iute, tocat mărunt
Cum să prepari papricaș de pui
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și adaugă carnea de pui.
- Adaugă sare, piper și gătește carnea până se rumenește puțin, apoi scoate-o din cratiță.
- Călește ceapa în aceeași tigaie și adaugă boia dulce și boia iute.
- Toarnă sosul de roșii și adaugă foile de dafin. Ține tigaia pe foc încă 2-3 minute.
- Separat, bate ouăle într-un bol și amestecă-le cu 5 linguri de făină, puțină sare și piper.
- Umple o cratiță cu apă și dă-o în clocot. Adaugă un vârf de cuțit de sare și porționează găluștele cu o lingură. Fierbe-le 15 minute.
- Pune din nou sosul de roșii la încălzit și adaugă carnea de pui și puțină apă de la găluști. Fierbe la foc mic.
- Separat, amestecă smântâna cu o lingură de făină și încorporează-o în sosul de roșii.
- La final, adaugă un ardei iute tocat și mai ține preparatul pe foc încă 2-3 minute.