Papricaș de pui
Rețeta de papricaș este una din cele mai cunoscute din zona Ardealului. Numele de papricaș vine de la ungurescul paprika, ce înseamnă boia. Iar această rețetă de mai jos sigur nu duce lipsă de acest condiment. Iar pentru aceia dintre voi care mănâncă și mai picant, puteți adăuga cațiva ardei iuți tocați la final de tot.
Ingrediente necesare pentru papricaș de pui
2 linguri ulei
500 grame piept de pui, cubulețe
500 grame pulpă de pui, cubulețe
piper
sare
2 cepe, tocate
1 linguriță boia dulce
1 linguriță boia iute
200 grame sos de tomate
2 foi de dafin
2 ouă
1 lingură apă
6 linguri făină
200 grame smântână
1 ardei iute, tocat mărunt
Cum să prepari papricaș de pui
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și adaugă carnea de pui.
- Adaugă sare, piper și gătește carnea până se rumenește puțin, apoi scoate-o din cratiță.
- Călește ceapa în aceeași tigaie și adaugă boia dulce și boia iute.
- Toarnă sosul de roșii și adaugă foile de dafin. Ține tigaia pe foc încă 2-3 minute.
- Separat, bate ouăle într-un bol și amestecă-le cu 5 linguri de făină, puțină sare și piper.
- Umple o cratiță cu apă și dă-o în clocot. Adaugă un vârf de cuțit de sare și porționează găluștele cu o lingură. Fierbe-le 15 minute.
- Pune din nou sosul de roșii la încălzit și adaugă carnea de pui și puțină apă de la găluști. Fierbe la foc mic.
- Separat, amestecă smântâna cu o lingură de făină și încorporează-o în sosul de roșii.
- La final, adaugă un ardei iute tocat și mai ține preparatul pe foc încă 2-3 minute.