Pârjoale moldovenești
Această rețetă de pârjoale moldovenești este ceea ce noi numim mancare ca la mama acasă. Pentru cine nu e încă familiarizat, pârjoalele sunt asemănătoare cu chiftelele având ca element comun carnea tocată. Diferă prin compoziție (conțin cartof și pâine), dar și prin mărime. Le puteți servi cu orice garnitură preferați, nouă ne plac la nebunie cu piure de cartofi!
Ingrediente necesare pentru pârjoale moldovenești
100 grame miez de pâine
150 ml lapte
2 căței usturoi, zdrobiți
sare
1 morcov, ras
1 linguriță cimbru
1 lingură pătrunjel tocat
1 linguriță piper alb
½ ceapă, dată pe răzătoare
1 ou
1 cartof ras
500 grame carne tocată vită și porc
2 linguri pesmet
1 lingură făină
2 linguri ulei
1 linguriță unt
Cum să prepari pârjoale moldovenești
- Mai întâi înmoaie miezul de pâine în lapte și apoi stoarce-l. Mută-l într-un bol de dimensiune mare.
- Adaugă usturoi, sare, morcov, cimbru, pătrunjel, piper, ou, cartof și carnea tocată.
- Amestecă ingredientele cu mâna până se omogenizează.
- Ia o mână de carne, dă-i o formă rotundă și apoi preseaz-o ușor pentru a o aplatiza.
- Tăvălește pârjoalele prin amestecul de făină și ulei.
- Încinge uleiul pentru prăjit într-o tigaie la foc mediu și topește untul.
- Adaugă pârjoalele și prăjește-le timp de 6 minute, rumenindu-le pe ambele părți.