Pastă de conopidă cu mascarpone și lămâie

  • Dificultate: Mică
  • 10 minute
  • 2 porții

Deci ai chef de piure de cartofi, dar ești pe dieta ketogenică. Știi ce poți să faci? Poți să înlocuiești cartofii cu conopidă pasată. Mai pui și un pic de unt (ghee, dacă ai), niște mascarpone și parmezan, condimentezi și asezonezi și asta-i tot. Spre deosebire de piureul de cartofi, ai nevoie de numai 10 minuțele.

Ingrediente necesare pentru pastă de conopidă cu mascarpone și lămâie

250-300 grame conopidă
1 șalotă, mărunțită
2 linguri ghee
⅓ cană mascarpone bio
coajă de lămâie rasă
ierburi aromatice
1-2 lingurițe suc de lămâie
2 linguri parmezan bio, ras

Cum să prepari pastă de conopidă cu mascarpone și lămâie

  1. Pasează conopida, apoi transfer-o într-un castron.
  2. Adaugă șalota și untul ghee și amestecă.
  3. Lasă la microunde 5 minute.
  4. Amestecă și brânza mascarpone, apoi mai lasă la microunde încă 1 minut.
  5. Completează cu lămâie rasă și ierburi aromatice după gust, cu sucul de lămâie și parmezanul. Amestecă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *