Pastă de creveți

  • Dificultate: Mică
  • 40 de minute
  • 2 porții

Un preparat aperitiv gustos este important la o masă memorabilă. Creveții pot fi folosiți la destul de multe preparate de acest tip, iar cel de jos este un exemplu perfect. Pasta noastră de creveți este numai bună atunci când este servită pe o felie crocantă de pâine prăjită.

Ingrediente necesare pentru pastă de creveți

200 grame creveți

1 linguriță sos de soia

sare

1 linguriță miere

1 linguriță sos Worcester

2 crenguțe rozmarin proaspăt

50 grame unt

1 mână pătrunjel

tăiței din orez (opțional)

 

Cum să prepari pastă de creveți

  1. Adaugă creveții într-un bol mic împreună cu sosul de soia, mierea și sosul Worcester. Asezonează cu un praf de sare și amestecă bine.
  2. Așază crenguțele de rozmarin peste creveți, acoperă cu folie de plastic și lasă-i la marinat timp de 30 de minute.
  3. Topește o linguriță de unt într-o tigaie la foc mediu.
  4. Adaugă creveții marinați și sotează-i timp de 3-5 minute.
  5. După ce s-au gătit, mută-i într-un blender împreună cu untul rămas și pătrunjelul.
  6. Pasează-i până când obții o compoziție omogenă.
  7. Opțional, poți prăji tăiței de orez în baie de ulei încinsă dacă nu vrei să încerci cu pâine prăjită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *