Paste al forno cu carne tocată și brânză Provolone

  • Dificultate: Mică
  • 45 de minute
  • 4 porții

Carnea tocată și pastele cochilie merg de minune în acest preparat! Pe lângă acestea, mai sunt multe alte ingrediente interesante. Întâlnim sosul bechamel, brânza provolone și arome de usturoi. Totul se gătește la cuptor, care reunește toate aceste gusturi într-un preparat delicios!

Ingrediente necesare pentru paste al forno cu carne tocată și brânză Provolone

1 lingură ulei

500 grame carne tocată de vită

1 ceapă, tocată

2 căței usturoi, zdrobiți

1 linguriță piper roșu boabe, măcinate

sare

piper

100 grame brânză Provolone, cubulețe

pătrunjel

30 grame unt

2 linguri făină

150 ml lapte

300 grame paste cochilie, fierte

50 grame parmezan, ras

 

Cum să prepari paste al forno cu carne tocată și brânză Provolone

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
  2. Adaugă carnea tocată, ceapa și usturoiul.
  3. Asezonează cu sare, piper și piper roșu. Gătește carnea tocată până când se rumenește.
  4. Adaugă brânza și pătrunjelul. Gătește preparatul timp de 8 minute.
  5. Încinge o tigaie la foc mic, adaugă untul și topește-l.
  6. Adaugă făina și amestecă bine, până obții un preparat cremos, de culoare gălbuie.
  7. Toarnă laptele și amestecă pentru a îl încorpora în amestec. Când sosul devine omogen, asezonează-l cu sare și piper.
  8. Umple pastele cochilie cu carnea tocată de vită. Mută-le într-un vas de cuptor și toarnă pe deasupra sosul bechamel. Adaugă și parmezanul ras.
  9. Dă totul la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *