Paste al forno cu carne tocată și brânză Provolone
Carnea tocată și pastele cochilie merg de minune în acest preparat! Pe lângă acestea, mai sunt multe alte ingrediente interesante. Întâlnim sosul bechamel, brânza provolone și arome de usturoi. Totul se gătește la cuptor, care reunește toate aceste gusturi într-un preparat delicios!
Ingrediente necesare pentru paste al forno cu carne tocată și brânză Provolone
1 lingură ulei
500 grame carne tocată de vită
1 ceapă, tocată
2 căței usturoi, zdrobiți
1 linguriță piper roșu boabe, măcinate
sare
piper
100 grame brânză Provolone, cubulețe
pătrunjel
30 grame unt
2 linguri făină
150 ml lapte
300 grame paste cochilie, fierte
50 grame parmezan, ras
Cum să prepari paste al forno cu carne tocată și brânză Provolone
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă carnea tocată, ceapa și usturoiul.
- Asezonează cu sare, piper și piper roșu. Gătește carnea tocată până când se rumenește.
- Adaugă brânza și pătrunjelul. Gătește preparatul timp de 8 minute.
- Încinge o tigaie la foc mic, adaugă untul și topește-l.
- Adaugă făina și amestecă bine, până obții un preparat cremos, de culoare gălbuie.
- Toarnă laptele și amestecă pentru a îl încorpora în amestec. Când sosul devine omogen, asezonează-l cu sare și piper.
- Umple pastele cochilie cu carnea tocată de vită. Mută-le într-un vas de cuptor și toarnă pe deasupra sosul bechamel. Adaugă și parmezanul ras.
- Dă totul la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius.