Ingrediente necesare pentru paste al forno cu roșii și mozzarella
1 lingură unt
2 linguri făină
150 ml lapte
½ linguriță paprika
½ linguriță coajă rasă de lămâie
½ linguriță nucșoară
sare
piper
300 grame macaroane fierte
100 grame parmezan ras
150 grame mozzarella, felii subțiri
busuioc
2 roșii, felii subțiri
Cum să gătești paste al forno cu roșii și mozzarella
- Topește untul într-o tigaie de fontă. Adaugă făina și amestecă cu un tel până obții o compoziție omogenă de culoare gălbuie.
- Toarnă laptele și continuă să amesteci cu telul până când se îngroașă compoziția. Aceasta va fi sosul bechamel.
- Asezonează cu boia, nucșoară, coajă de lămâie, sare și piper.
- Adaugă pastele fierte, parmezanul și apoi amestecă bine.
- Deasupra vino cu feliile de mozzarella, cele de roșie și frunzele de busuioc.
- Dă tigaia la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Poftă bună!