Paste al forno cu roșii și mozzarella

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 4 porții

Această rețetă s-ar putea numi și paste în stil Caprese, pentru că reunește toate ingredientele din celebra salată italiană. Și avem încredere în Italia să ne inspire la realizarea rețetelor din bucătăria noastră. Iar aceste macaroane, cu sos bechamel, mozzarella topită, roșii și busuioc sunt de neratat! Vă vor face foame din prima clipă în care le veți vedea.

Ingrediente necesare pentru paste al forno cu roșii și mozzarella

1 lingură unt

2 linguri făină

150 ml lapte

1/2 linguriță paprika

1/2 linguriță coajă rasă de lămâie

1/2 linguriță nucșoară

sare

piper

300 grame macaroane fierte

100 grame parmezan ras

150 grame mozzarella, felii subțiri

busuioc

2 roșii, felii subțiri

Paste al forno cu roșii și mozzarella - mod de preparare

  1. Topește untul într-o tigaie de fontă. Adaugă făina și amestecă cu un tel până obții o compoziție omogenă de culoare gălbuie.
  2. Toarnă laptele și continuă să amesteci cu telul până când se îngroașă compoziția. Aceasta va fi sosul bechamel.
  3. Asezonează cu boia, nucșoară, coajă de lămâie, sare și piper.
  4. Adaugă pastele fierte, parmezanul și apoi amestecă bine.
  5. Deasupra vino cu feliile de mozzarella, cele de roșie și frunzele de busuioc.
  6. Dă tigaia la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius.
  7. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *