Ingrediente necesare pentru paste al forno cu vită și Cheddar
2 linguri ulei de măsline
sare
200 grame orecchiette
2 linguri smântână
75 grame parmezan ras
1 ceapă, felii subțiri
1 ceapă verde, tocată
450 carne tocată de vită
150 grame roșii la conservă
1 linguriță verdețuri italiene
100 grame Cheddar, ras
Cum să gătești paste al forno cu vită și Cheddar
- Fierbe pastele în apă clocotită timp de 15 minute, cu puțină sare și 1 lingură de ulei de măsline.
- Scurge pastele și amestecă-le cu smântână și puțin parmezan. Așază-le apoi într-o tavă și dă-le la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade Celsius.
- Între timp, călește cepele într-o tigaie încinsă la foc mediu, folosind uleiul de măsline rămas.
- Adaugă carnea tocată de vită și gătește-o timp de 10 minute.
- Adaugă roșiile la conservă și asezonează cu sare și verdețuri italiene.
- Așază jumătate din brânza Cheddar peste paste, apoi carnea de vită și completează cu Cheddar-ul rămas.
- Dă totul la cuptor pentru 30 de minute, la 170 de grade Celsius.