Paste cu conopidă
Nici nouă nu ne este prea clar dacă, în cazul de față, facem un upgrade la paste cu ajutorul conopidei sau invers. Cert este că merg tare bine împreună, mai ales dacă înainte de a coace conopida, o presărăm cu fulgi de chili și usturoi mărunțit și o stropim cu suc de lămâie și cu ulei de măsline.
Ingrediente necesare pentru paste cu conopidă
1 conopidă, desfăcută
5-6 căței de usturoi, mărunțiți
2 linguri ulei de măsline
2-3 lingurițe fulgi de chili
sare
piper
4-5 lingurițe suc de lămâie
1 lingură pătrunjel, tocat
1 cană apă
300 grame paste fierte
Cum să prepari paste cu conopidă
- Pune conopida într-un castron, împreună cu 3-4 căței de usturoi mărunțiți, 1 lingură de ulei de măsline, 1 linguriță de fulgi de chili, sare și piper după gust și 2-3 lingurițe de suc de lămâie. Amestecă.
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt și adaugă conopida. Dacă dorești, poți să mai adaugi fulgi de chili, piper și ulei de măsline.
- Bagă la cuptor 25 minute la 180ºC.
- Pasează conopida coaptă și trece-o într-o tigaie adâncă la foc mic spre mediu.
- Asezonează cu pătrunjel. Mai adaugă fulgii de chili, sucul de lămâie și ustroiul mărunțit rămase. Toarnă și apa și mai gătește 2-3 minute.
- Adaugă pastele fierte, mai amestecă 1 minut, apoi servește-le calde, asezonate cu pătrunjel și stropite cu suc de lămâie și ulei de măsline.