Ingrediente necesare pentru paste cu conopidă
1 conopidă, desfăcută
5-6 căței de usturoi, mărunțiți
2 linguri ulei de măsline
2-3 lingurițe fulgi de chili
sare
piper
4-5 lingurițe suc de lămâie
1 lingură pătrunjel, tocat
1 cană apă
300 grame paste fierte
Cum să gătești paste cu conopidă
- Pune conopida într-un castron, împreună cu 3-4 căței de usturoi mărunțiți, 1 lingură de ulei de măsline, 1 linguriță de fulgi de chili, sare și piper după gust și 2-3 lingurițe de suc de lămâie. Amestecă.
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt și adaugă conopida. Dacă dorești, poți să mai adaugi fulgi de chili, piper și ulei de măsline.
- Bagă la cuptor 25 minute la 180ºC.
- Pasează conopida coaptă și trece-o într-o tigaie adâncă la foc mic spre mediu.
- Asezonează cu pătrunjel. Mai adaugă fulgii de chili, sucul de lămâie și ustroiul mărunțit rămase. Toarnă și apa și mai gătește 2-3 minute.
- Adaugă pastele fierte, mai amestecă 1 minut, apoi servește-le calde, asezonate cu pătrunjel și stropite cu suc de lămâie și ulei de măsline.