Paste cu dovleac și roșii

  • Dificultate: Mică
  • 15 minute
  • 2 porții

Dovleacul este un ingredient extrem de versatil, putând fi folosit în foarte multe preparate. Aici am făcut un preparat cremos cu paste și roșii, cumva asemănător cu risotto-ul din bucătăria italiană. Un risotto fără orez…

Ingrediente necesare pentru paste cu dovleac și roșii

1 linguriță unt

2 roșii, tocate în cubulețe

1 linguriță busuioc uscat

2 linguri piure de dovleac

100 grame paste, fierte

1 lingură smântână

 

Cum să gătești paste cu dovleac și roșii

  1. Topește untul într-o tigaie încinsă la foc mic și adaugă roșiile.
  2. Asezonează cu busuioc și adaugă piureul de dovleac.
  3. Amestecă bine, apoi adaugă pastele fierte.
  4. Adaugă smântâna și omogenizează.
  5. Ține preparatul pe foc încă 1-2 minute până când se îngroașă și capătă o textură cremoasă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *