Paste cu pui și sos gorgonzola

  • Dificultate: Medie
  • 20 de minute
  • 2 porții

Nu trebuie să călătoriți tocmai până în Italia pentru o porție bună de paste! Puteți găti la standarde înalte chiar și în bucătăria proprie. Preparatul de jos este unul destul de simplu. Se învârte în jurul unui sos delicios și cremos ce conține gorgonzola și smântână. L-am combinat cu puțin piept de pui și o porție generoasă de pappardelle.

Ingrediente necesare pentru paste cu pui și sos gorgonzola

2 linguri unt

300 grame piept de pui, fâșii subțiri

sare

piper

100 grame gorgonzola, cubulețe

2 linguri smântână

2 linguri parmezen ras

300 grame pappardelle fierte

Cum să gătești paste cu pui și sos gorgonzola

  1. Topește 1 lingură de unt într-o tigaie încinsă la foc mediu. Adaugă pieptul de pui și asezonează cu sare și piper. Gătește puiul timp de 15 minute.
  2. Topește restul de unt într-o tigaie încinsă la foc mediu. Adaugă gorgonzola și gătește-o până se topește. Redu focul și toarnă smântâna.
  3. Adaugă parmezanul ras și gătește sosul până când se omogenizează.
  4. Servește puiul și sosul cu pappardellele fierte. Deasupra poți turna puțin ulei de măsline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *