Păstrăv la cuptor cu două feluri de piure de cartofi

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 2 porții

Această rețetă este potrivită pentru atunci când vrei să impresionezi pe cineva, și să îți exersezi talentul de a picta în farfurie. În legătură cu gustul nu vă faceți griji, fiindcă acesta sigur va fi unul deosebit. Veți obține o rețetă perfectă pentru o cină romantică, cu un pește de ținut minte!

Ingrediente necesare pentru păstrăv la cuptor cu două feluri de piure de cartofi

sare

4 cartofi mov

2 cartofi albi, cubulețe

2 morcovi, felii subțiri

200 grame păstrăv, două fileuri

piper

2 fire rozmarin

2 lingurițe unt

2 linguri lapte

 

Cum să prepari păstrăv la cuptor cu două feluri de piure de cartofi

  1. Pune la fiert cartofii și morcovii în apă clocotită cu puțină sare. Fierbe timp de 20 de minute.
  2. Așază fileurile de pește pe un tocător și asezonează-le cu sare și piper. Adaugă câte un fir de rozmarin peste fiecare.
  3. Rulează fileurile din partea cea mai aproapte de tine înspre capătul opus.
  4. Așază-le într-o tavă de cuptor si gătește-le pentru 15 minute, la 190 de grade Celsius.
  5. Între timp, pasează într-un blender cartofii albi și morcovii.
  6. Adaugă 1 linguriță de unt și o lingură de lapte și pasează până obții un piure omogen. Asezonează cu sare și piper după gust.
  7. Repetă pașii pentru piureul de cartofi mov.
  8. Scoate fileurile de pește din cuptor și servește-le cu cele două tipuri de piure!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *