Păstrăv la cuptor cu două feluri de piure de cartofi
Această rețetă este potrivită pentru atunci când vrei să impresionezi pe cineva, și să îți exersezi talentul de a picta în farfurie. În legătură cu gustul nu vă faceți griji, fiindcă acesta sigur va fi unul deosebit. Veți obține o rețetă perfectă pentru o cină romantică, cu un pește de ținut minte!
Ingrediente necesare pentru păstrăv la cuptor cu două feluri de piure de cartofi
sare
4 cartofi mov
2 cartofi albi, cubulețe
2 morcovi, felii subțiri
200 grame păstrăv, două fileuri
piper
2 fire rozmarin
2 lingurițe unt
2 linguri lapte
Cum să prepari păstrăv la cuptor cu două feluri de piure de cartofi
- Pune la fiert cartofii și morcovii în apă clocotită cu puțină sare. Fierbe timp de 20 de minute.
- Așază fileurile de pește pe un tocător și asezonează-le cu sare și piper. Adaugă câte un fir de rozmarin peste fiecare.
- Rulează fileurile din partea cea mai aproapte de tine înspre capătul opus.
- Așază-le într-o tavă de cuptor si gătește-le pentru 15 minute, la 190 de grade Celsius.
- Între timp, pasează într-un blender cartofii albi și morcovii.
- Adaugă 1 linguriță de unt și o lingură de lapte și pasează până obții un piure omogen. Asezonează cu sare și piper după gust.
- Repetă pașii pentru piureul de cartofi mov.
- Scoate fileurile de pește din cuptor și servește-le cu cele două tipuri de piure!