Păstrăv la cuptor cu legume trase la tigaie

Întotdeauna e o idee bună să combini pește cu legume, mai ales dacă te preocupă alimentația sănătoasă. Gătește păstrăvul la cuptor, stropit cu puțin vin alb. Cât despre legume, sunt mai gustoase dacă le tragi puțin în tigaie, cu doar un strop de ulei de măsline.
Ingrediente necesare pentru păstrăv la cuptor cu legume trase la tigaie
Pentru păstrăv:
2 păstrăvi eviscerați
sare
piper
1 lingură ulei de măsline
½ cană vin alb
Pentru legume:
1 lingură ulei de măsline
150 grame morcovi baby
1 ardei roșu, tocat mărunt
150 grame mazăre mange-tout
100 grame fasole albă din conservă
sare
piper
Cum să prepari păstrăv la cuptor cu legume trase la tigaie
Pentru păstrăv:
- Preîncălzește cuptorul la 300⁰C.
- Pune păstrăvul într-un vas ceramic termorezistent, asezonează-l cu sare și piper, apoi stropește-l cu ulei de măsline și vin alb.
- Acoperă vasul cu folie de aluminiu și dă-l la cuptor pentru 30 de minute.
Pentru legume:
- Între timp, încinge uleiul de măsline într-o tigaie și adaugă morcovii baby. Gătește-i 30 de secunde, amestecând.
- Adaugă ardeiul și mazărea mange-tout. Amestecă pentru încă 30 de secunde.
- Adaugă apoi boabele de fasole din conservă și presară sare și piper. Gătește totul aproximativ 8 minute, amestecând din când în când.
- Servește păstrăvul cu legume trase la tigaie și felii de lămâie.