Păstrăv la tigaie cu piure de cartof dulce și țelină

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 2 porții

Piure de cartofi, credem noi, ai tot mâncat, dar un piure din cartof dulce cu țelină și un pic de kapia și usturoi, sigur nu guști în fiecare zi. Schimbă un pic rutina și fă acest piure în doi timpi și trei mișcări. Merge de minune cu fileuri de păstrăv trase la tigaie. Ce zici?

Ingrediente necesare pentru păstrăv la tigaie cu piure de cartof dulce și țelină

1 cartof dulce mare, cubulețe
1 țelină, cubulețe
1 ardei kapia, curățat și tăiat pe jumătate
sare
3-4 căței de usturoi
1/3 cană supă de legume
1-2 linguri smântână de gătit
30-50 grame unt
250 grame păstrăv (4 fileuri)

Cum să prepari păstrăv la tigaie cu piure de cartof dulce și țelină

  1. Într-o cratiță cu apă, pune cartoful, țelina și ardeiul kapia și sărează. Mai adaugă usturoiul și fierbe totul 25 de minute.
  2. Transferă legumele fierte într-un pahar înalt pentru măsurat, toarnă supa de legume și smântâna, pune și untul, apoi pasează. Poți să mai asezonezi cu sare și piper după gust.
  3. Trage fileurile la tigaie cu un pic de ulei, presărând și un pic de piper și de sare. Prăjește cam 2 minute pe fiecare parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *