Ingrediente necesare pentru păstrăv la tigaie cu piure de cartof dulce și țelină
1 cartof dulce mare, cubulețe
1 țelină, cubulețe
1 ardei kapia, curățat și tăiat pe jumătate
sare
3-4 căței de usturoi
1/3 cană supă de legume
1-2 linguri smântână de gătit
30-50 grame unt
250 grame păstrăv (4 fileuri)
Cum să gătești păstrăv la tigaie cu piure de cartof dulce și țelină
- Într-o cratiță cu apă, pune cartoful, țelina și ardeiul kapia și sărează. Mai adaugă usturoiul și fierbe totul 25 de minute.
- Transferă legumele fierte într-un pahar înalt pentru măsurat, toarnă supa de legume și smântâna, pune și untul, apoi pasează. Poți să mai asezonezi cu sare și piper după gust.
- Trage fileurile la tigaie cu un pic de ulei, presărând și un pic de piper și de sare. Prăjește cam 2 minute pe fiecare parte.