Păstrăv pane în aluat de bere
Peștele pane este o rețetă extrem de gustoasă, care merge de minune cu o porție generoasă de cartofi prăjiți! Aluatul pregătit de noi este extrem de pufos, iar asta datorită berii. Puteți folosi păstrăv la această rețetă, sau orice alt pește alb. Nu uitați de un sos bun, pentru că veți avea nevoie!
Ingrediente necesare pentru păstrăv pane în aluat de bere
100 grame făină
sare
½ linguriță zahăr brun
piper
250 ml bere
200 grame file de păstrăv, felii subțiri
ulei pentru prăjit
4 linguri maioneză
½ linguriță cimbru
2 lingurițe suc de lime
Cum să prepari păstrăv pane în aluat de bere
- Amestecă făina într-un bol mare împreună cu sarea, piperul și zahărul brun.
- Toarnă treptat berea și amestecă până când omogenizezi.
- Încinge uleiul la foc mare într-o tigaie adâncă.
- Dă peștele prin amestecul de făină cu bere și prăjește-l până când capătă o crustă aurie.
- Pentru sos, amestecă maioneza cu cimbru și suc de lime.
- Servește peștele cu acest sos!