Penne cu zahăr brun și scorțișoară

Chiar dacă acum ne place pastele cu tot felul de sosuri, brânzeturi și fructe de mare, era o vreme când acceptam și alte toppinguri. Și anume în vremea copilăriei, când unul din deserturile noastre preferate erau aceste paste cu zahăr, pesmet și scorțișoară. Ele se fac destul de repede, cam în 30 de minute, și chiar dacă nu duc lipsă de carbohidrați, putem să mai uităm din când în când de diete.
Ingrediente necesare pentru penne cu zahăr brun și scorțișoară
sare
300 grame penne
1 lingură unt
50 grame zahăr brun
50 grame pesmet
30 grame zahăr
1 linguriță scorțișoară
Cum să prepari penne cu zahăr brun și scorțișoară
- Fierbe pastele timp de 10 minute în apă clocotită cu puțină sare.
- Încinge o tigaie la foc mediu și topește untul.
- Adaugă zahărul brun și pesmetul. Amestecă bine până se absoarbe untul.
- Adaugă zahărul și scorțișoara. Amestecă bine și ține preparatul pe foc încă 2 minute.
- Adaugă pastele și ține-le pe foc încă 5 minute, amestecând în timp ce sunt pe foc.