Pere cu glazură de ciocolată și înghețată de vanilie

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore și 30 de minute
  • 4 porții
Pere cu glazură de ciocolată și înghețată de vanilie

Data viitoare când vei vrea să mănânci perele într-un mare fel, inspiră-te din rețeta noastră. Tot ce trebuie să faci este să le cureți, să le aromatizezi fierbându-le într-un sirop, apoi să le lași la rece cam două ore în același sirop. După care le învelești în ciocolată și le servești cu înghețată de vanilie alături. Nu-ți lasă gura apă?

Ingrediente necesare pentru pere cu glazură de ciocolată și înghețată de vanilie

coajă rasă de lămâie
coajă rasă de lime
1 linguriță sirop de agave
4 pere
100 grame chipsuri de ciocolată
înghețată de vanilie

Pere cu glazură de ciocolată și înghețată de vanilie - mod de preparare

  1. Adaugă coajă rasă de lămâie și de lime într-un litru de apă împreună cu siropul de agave, amestecă și lasă la foc mic.
  2. Între timp curăță perele fără a le tăia codițele.
  3. Fierbe-le în lichidul aromatizat cam 10 minute. Ia de e foc și lasă să se răcească.
  4. Topește chipsurile de ciocolată într-un castron termorezistent prin metoda bain-marie.
  5. Pune fiecare pară într-un borcan umplut cu lichidul în care au fiert, acoperă și lasă la frigider 2 ore.
  6. Îmbracă perele în ciocolată topită, lăsând codițele libere, și servește-le cu înghețată de vanilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *