Ingrediente necesare pentru pere cu glazură de ciocolată și înghețată de vanilie
coajă rasă de lămâie
coajă rasă de lime
1 linguriță sirop de agave
4 pere
100 grame chipsuri de ciocolată
înghețată de vanilie
Cum să gătești pere cu glazură de ciocolată și înghețată de vanilie
- Adaugă coajă rasă de lămâie și de lime într-un litru de apă împreună cu siropul de agave, amestecă și lasă la foc mic.
- Între timp curăță perele fără a le tăia codițele.
- Fierbe-le în lichidul aromatizat cam 10 minute. Ia de e foc și lasă să se răcească.
- Topește chipsurile de ciocolată într-un castron termorezistent prin metoda bain-marie.
- Pune fiecare pară într-un borcan umplut cu lichidul în care au fiert, acoperă și lasă la frigider 2 ore.
- Îmbracă perele în ciocolată topită, lăsând codițele libere, și servește-le cu înghețată de vanilie.