Pere cu glazură de ciocolată și înghețată de vanilie

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore și 30 de minute
  • 4 porții

Data viitoare când vei vrea să mănânci perele într-un mare fel, inspiră-te din rețeta noastră. Tot ce trebuie să faci este să le cureți, să le aromatizezi fierbându-le într-un sirop, apoi să le lași la rece cam două ore în același sirop. După care le învelești în ciocolată și le servești cu înghețată de vanilie alături. Nu-ți lasă gura apă?

Ingrediente necesare pentru pere cu glazură de ciocolată și înghețată de vanilie

coajă rasă de lămâie
coajă rasă de lime
1 linguriță sirop de agave
4 pere
100 grame chipsuri de ciocolată
înghețată de vanilie

Cum să prepari pere cu glazură de ciocolată și înghețată de vanilie

  1. Adaugă coajă rasă de lămâie și de lime într-un litru de apă împreună cu siropul de agave, amestecă și lasă la foc mic.
  2. Între timp curăță perele fără a le tăia codițele.
  3. Fierbe-le în lichidul aromatizat cam 10 minute. Ia de e foc și lasă să se răcească.
  4. Topește chipsurile de ciocolată într-un castron termorezistent prin metoda bain-marie.
  5. Pune fiecare pară într-un borcan umplut cu lichidul în care au fiert, acoperă și lasă la frigider 2 ore.
  6. Îmbracă perele în ciocolată topită, lăsând codițele libere, și servește-le cu înghețată de vanilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *