Pere glazurate

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore și 30 de minute
  • 4 porții

Perele sunt înrudite cu merele și sunt la fel de bune și de sănătoase. Totuși, poți încerca din când în când să le consumi și altfel. De pildă învelite în ciocolată și servite cu înghețată de vanilie. Deja suntem la un alt nivel acum.

Ingrediente necesare pentru pere glazurate

coajă rasă de lămâie
coajă rasă de lime
1 linguriță sirop de agave
4 pere
120 g chipsuri de ciocolată
înghețată de vanilie

Cum să gătești pere glazurate

  1. Pune într-o oală cam 1 litru de apă împreună cu coaja rasă de lămâie și de lime și cu siropul de agave, la foc mic.
  2. Amestecă și adu amestecul în punctul de fierbere.
  3. Între timp curăță perele și decojește-le, dar ai grijă să le lași codița.
  4. Introdu-le în lichidul aromatizat, acoperă și lasă-le să fiarbă până la 10 minute la foc mic. Lasă la răcit.
  5. Varsă chipsurile de ciocolată într-un castron și topește-le, amestecând încontinuu, prin metoda bain-marie.
  6. Lasă perele în lichidul aromatizat în care au fiert și bagă-le la frigider pentru 2 ore.
  7. Învelește-le în șervete de bucătărie pentru a le usca, apoi dă-le prin ciocolata topită.
  8. Servește-le cu înghețată de vanilie pe care o poți orna cu ciocolata topită rămasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *