Ingrediente necesare pentru pere glazurate
coajă rasă de lămâie
coajă rasă de lime
1 linguriță sirop de agave
4 pere
120 g chipsuri de ciocolată
înghețată de vanilie
Cum să gătești pere glazurate
- Pune într-o oală cam 1 litru de apă împreună cu coaja rasă de lămâie și de lime și cu siropul de agave, la foc mic.
- Amestecă și adu amestecul în punctul de fierbere.
- Între timp curăță perele și decojește-le, dar ai grijă să le lași codița.
- Introdu-le în lichidul aromatizat, acoperă și lasă-le să fiarbă până la 10 minute la foc mic. Lasă la răcit.
- Varsă chipsurile de ciocolată într-un castron și topește-le, amestecând încontinuu, prin metoda bain-marie.
- Lasă perele în lichidul aromatizat în care au fiert și bagă-le la frigider pentru 2 ore.
- Învelește-le în șervete de bucătărie pentru a le usca, apoi dă-le prin ciocolata topită.
- Servește-le cu înghețată de vanilie pe care o poți orna cu ciocolata topită rămasă.