Pere în crustă de caramel
Acoperite cu un sos delicios de caramel, aceste pere nu se adresează neapărat celor care țin o dietă. Dar, acum că perioada sărbătorilor se apropie, putem face mici excepții. Caramelul este extrem de gustos, și va fi o crustă perfectă pentru perele noastre. Se fac destul de ușor, și vor fi gata în aproximativ 45 de minute.
Ingrediente necesare pentru pere în crustă de caramel
200 grame unt
400 grame zahăr brun
1 cană lapte condensat
2 linguri miere
1 linguriță esență de vanilie
4 pere
50 grame migdale mărunțite
50 grame nuci mărunțite
Cum să prepari pere în crustă de caramel
- Adaugă untul într-un bol de microunde și dă-l la microunde pentru 2 minute.
- Amestecă-l cu zahăr brun, lapte condensat, miere și esență de vanilie.
- Dă la microunde și acest amestec pentru următoarele 4 minute.
- Așază perele într-o tavă de cuptor și toarnă caramelul peste pere.
- Lasă-le să stea la răcit pentru 5 minute.
- Acoperă-le cu migdale și nuci mărunțite!