Pere în crustă de caramel

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 4 porții

Acoperite cu un sos delicios de caramel, aceste pere nu se adresează neapărat celor care țin o dietă. Dar, acum că perioada sărbătorilor se apropie, putem face mici excepții. Caramelul este extrem de gustos, și va fi o crustă perfectă pentru perele noastre. Se fac destul de ușor, și vor fi gata în aproximativ 45 de minute.

Ingrediente necesare pentru pere în crustă de caramel

200 grame unt

400 grame zahăr brun

1 cană lapte condensat

2 linguri miere

1 linguriță esență de vanilie

4 pere

50 grame migdale mărunțite

50 grame nuci mărunțite

 

Cum să prepari pere în crustă de caramel

  1. Adaugă untul într-un bol de microunde și dă-l la microunde pentru 2 minute.
  2. Amestecă-l cu zahăr brun, lapte condensat, miere și esență de vanilie.
  3. Dă la microunde și acest amestec pentru următoarele 4 minute.
  4. Așază perele într-o tavă de cuptor și toarnă caramelul peste pere.
  5. Lasă-le să stea la răcit pentru 5 minute.
  6. Acoperă-le cu migdale și nuci mărunțite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *