Pere în foietaj

 • Dificultate: Medie
 • 1 oră
 • 3 porții

Perele în foietaj (sau foitaj, dacă preferați) sunt pentru ocazii ceva mai speciale. Gătite, cum sunt ele, într-un sirop din miere și zahăr, aromatizate cu mirodenii, apoi coapte în aluat foietaj… Așa ceva nu guști zilnic și nici nu ar fi bine să guști zilnic.

Ingrediente necesare pentru pere în foietaj

3 pere, decojite
1/2 cană zahăr brun
1 lingură miere
2 linguri sirop de agave
cuișoare
anason
extract de vanilie
1 foaie aluat foietaj
zahăr brun
200 g cremă de brânză
lime
1/2 cană zahăr pudră
3-4 linguri lapte

Cum să prepari pere în foietaj

 1. O jumătate de oală de apă se dă în fiert, se adaugă zahărul brun, mierea și siropul de agave, se asezonează cu cuișoare, anason și extract de vanilie și se amestecă.
 2. Se pun perele și se fierb 15 minute.
 3. Scoate-le, taie-le pe din două, curăță-șe de semințe și de partea inferioară, dar poți lasă neatinsă codița, dacă vrei. Fă și câte 2-3 crestături pe fiecare fruct.
 4. Presară un pic de făină pe suprafața de lucru și întinde aluatul.
 5. Așază jumătățile de pere pe foaia de aluat și taie aluatul în jurul fiecăreia cam la 1 cm distanță de fruct. Poți decupa “artistic” și câte două frunzulițe în partea superioară.
 6. Pune-le cu grijă în tava de copt tapetată cu hârtie pergament, presară-le cu un pic de zahăr brun, apoi dă-le la cuptor 25 minute la 165ºC.
 7. Între timp, amestecă crema de brânză cu coaja rasă și sucul dintr-un fruct de lime, cu zahărul pudră și cu laptele, adăugat treptat.
 8. Servește perele coapte cu cremă deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *