Ingrediente necesare pentru pere în foietaj
3 pere, decojite
1/2 cană zahăr brun
1 lingură miere
2 linguri sirop de agave
cuișoare
anason
extract de vanilie
1 foaie aluat foietaj
zahăr brun
200 g cremă de brânză
lime
1/2 cană zahăr pudră
3-4 linguri lapte
Cum să gătești pere în foietaj
- O jumătate de oală de apă se dă în fiert, se adaugă zahărul brun, mierea și siropul de agave, se asezonează cu cuișoare, anason și extract de vanilie și se amestecă.
- Se pun perele și se fierb 15 minute.
- Scoate-le, taie-le pe din două, curăță-șe de semințe și de partea inferioară, dar poți lasă neatinsă codița, dacă vrei. Fă și câte 2-3 crestături pe fiecare fruct.
- Presară un pic de făină pe suprafața de lucru și întinde aluatul.
- Așază jumătățile de pere pe foaia de aluat și taie aluatul în jurul fiecăreia cam la 1 cm distanță de fruct. Poți decupa “artistic” și câte două frunzulițe în partea superioară.
- Pune-le cu grijă în tava de copt tapetată cu hârtie pergament, presară-le cu un pic de zahăr brun, apoi dă-le la cuptor 25 minute la 165ºC.
- Între timp, amestecă crema de brânză cu coaja rasă și sucul dintr-un fruct de lime, cu zahărul pudră și cu laptele, adăugat treptat.
- Servește perele coapte cu cremă deasupra.