Pește pane cu piure de mazăre

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 3 porții

Gătit într-un aluat pufos cu lapte și multe arome, peștele nostru devine o masă extrem de gustoasă. Astfel, nu puteam să îl servim simplu, ci alături de o garnitură mai specială. Am ales un piure de mazăre, a cărui textură cremoasă se potrivește de minune cu cea crocantă a peștelui.

Ingrediente necesare pentru pește pane cu piure de mazăre

1 lingură ulei

sare

500 grame mazăre congelată

piper

2 lingurițe unt

2 linguri smântână de gătit

150 grame făină

1 ou

100 ml lapte

1 linguriță busuioc

1 linguriță semințe de coriandru, măcinate

3 file-uri de șalău, sau orice alt pește alb

Cum să prepari pește pane cu piure de mazăre

  1. Umple o cratiță pe jumătate cu apă, adaugă un praf de sare și ulei.
  2. Dă apa în clocot, adaugă mazărea și fierbe-o cu capac timp de 15 minute.
  3. Strecoară mazărea și adaugă-o în blender, împreună cu 1 cană din apa în care a fiert sau supă de legume.
  4. Pasează mazărea până când se omogenizează.
  5. Strecoară piureul obținut deasupra unei tigăi încinse la foc mediu și asezonează-l cu sare și piper.
  6. Adaugă untul și smântâna, apoi amestecă până când topești untul. Lasă piureul deoparte.
  7. Adaugă făina într-un bol mare, împreună cu oul și laptele.
  8. Asezonează cu sare, busuioc și coriandru. Bate compoziția cu un tel, și dacă pare prea uscată, poți adăuga încă puțin lapte. Omogenizează.
  9. Încinge ulei într-o tigaie la foc mediu spre mare. Dă peștele prin amestecul de făină și prăjește-l timp de 4 minute pe ambele părți.
  10. Servește-l cu piureul de mazăre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *