Pește pane cu piure de mazăre
Gătit într-un aluat pufos cu lapte și multe arome, peștele nostru devine o masă extrem de gustoasă. Astfel, nu puteam să îl servim simplu, ci alături de o garnitură mai specială. Am ales un piure de mazăre, a cărui textură cremoasă se potrivește de minune cu cea crocantă a peștelui.
Ingrediente necesare pentru pește pane cu piure de mazăre
1 lingură ulei
sare
500 grame mazăre congelată
piper
2 lingurițe unt
2 linguri smântână de gătit
150 grame făină
1 ou
100 ml lapte
1 linguriță busuioc
1 linguriță semințe de coriandru, măcinate
3 file-uri de șalău, sau orice alt pește alb
Cum să prepari pește pane cu piure de mazăre
- Umple o cratiță pe jumătate cu apă, adaugă un praf de sare și ulei.
- Dă apa în clocot, adaugă mazărea și fierbe-o cu capac timp de 15 minute.
- Strecoară mazărea și adaugă-o în blender, împreună cu 1 cană din apa în care a fiert sau supă de legume.
- Pasează mazărea până când se omogenizează.
- Strecoară piureul obținut deasupra unei tigăi încinse la foc mediu și asezonează-l cu sare și piper.
- Adaugă untul și smântâna, apoi amestecă până când topești untul. Lasă piureul deoparte.
- Adaugă făina într-un bol mare, împreună cu oul și laptele.
- Asezonează cu sare, busuioc și coriandru. Bate compoziția cu un tel, și dacă pare prea uscată, poți adăuga încă puțin lapte. Omogenizează.
- Încinge ulei într-o tigaie la foc mediu spre mare. Dă peștele prin amestecul de făină și prăjește-l timp de 4 minute pe ambele părți.
- Servește-l cu piureul de mazăre.