Pește spadă la grătar cu salată

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 2 porții

Ai mâncat pește spadă? E bun. Dacă faci rost de câteva fileuri poți să le prepari la grill (sau pe grătar, afară în aer liber, dacă vrei!). Înainte de a le pune, unge-le cu un dressing pe bază de usturoi și ulei de măsline cu un pic de suc de lămâie. Folosește dressingul rămas și la salata de roșii cu măsline pe care o vei servi lângă pește.

Ingrediente necesare pentru pește spadă la grătar cu salată

2 linguri ulei de măsline extra virgin
3-4 căței de usturoi, zdrobiți
1 lingură suc de lămâie
400 grame pește spadă file (2 bucăți)
1 roșie, cubulețe
2 linguri măsline negre fără sâmburi
1 lingură pătrunjel, tocat
1 linguriță cimbru
sare

Cum să prepari pește spadă la grătar cu salată

  1. Într-un castron mic, amestecă uleiul cu usturoiul și sucul de lămâie.
  2. Unge fileurile cu o parte din acest dressing.
  3. Pune-le pe grill și lasă-le 8 minute pe ambele părți, asezonându-le totodată cu sare și piper.
  4. Într-un alt castron, amestecă roșia cu măslinele, pătrunjelul, cimbrul și puțină sare. Adaugă și dressingul rămas.
  5. Servește salata lângă fileuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *