Pește spadă la grătar cu salată
Ai mâncat pește spadă? E bun. Dacă faci rost de câteva fileuri poți să le prepari la grill (sau pe grătar, afară în aer liber, dacă vrei!). Înainte de a le pune, unge-le cu un dressing pe bază de usturoi și ulei de măsline cu un pic de suc de lămâie. Folosește dressingul rămas și la salata de roșii cu măsline pe care o vei servi lângă pește.
Ingrediente necesare pentru pește spadă la grătar cu salată
2 linguri ulei de măsline extra virgin
3-4 căței de usturoi, zdrobiți
1 lingură suc de lămâie
400 grame pește spadă file (2 bucăți)
1 roșie, cubulețe
2 linguri măsline negre fără sâmburi
1 lingură pătrunjel, tocat
1 linguriță cimbru
sare
Cum să prepari pește spadă la grătar cu salată
- Într-un castron mic, amestecă uleiul cu usturoiul și sucul de lămâie.
- Unge fileurile cu o parte din acest dressing.
- Pune-le pe grill și lasă-le 8 minute pe ambele părți, asezonându-le totodată cu sare și piper.
- Într-un alt castron, amestecă roșia cu măslinele, pătrunjelul, cimbrul și puțină sare. Adaugă și dressingul rămas.
- Servește salata lângă fileuri.