Picancă de crap
Picanca este o rețetă pescărească din zona Dobrogei, mai precis chiar din Delta Dunării. Se folosește de obicei știucă sau crap. Peștele se dă mai întâi prin făină și se prăjește timp de câteva minute ca să capete o crustă frumoasă. Apoi, rețeta se încheie în cuptor unde peștele este aruncat împreună cu un sos de roșii ușor picant, aromat cu vin și usturoi.
Ingrediente necesare pentru picancă de crap
făină
piper
sare
700 grame medalioane de crap
2 linguri ulei
400 grame roșii întregi la conservă
4 linguri sos de tomate
150 ml vin alb
2 căței usturoi, zdrobiți
1 linguriță fulgi de ardei
5 roșii, felii subțiri
Cum să prepari picancă de crap
- Amestecă făina cu sarea și piperul într-un bol mare. Dă apoi medalioanele de crap prin acest amestec.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și adaugă crapul.
- Prăjește-l timp de 4 minute până capătă o crustă aurie.
- Pune o cratiță la foc mediu și adaugă roșiile la conservă și pasta de tomate.
- Toarnă vinul alb, adaugă usturoiul și asezonează cu sare, piper și fulgi de ardei.
- Amestecă bine și gătește sosul la foc mic timp de 10 minute.
- Așază într-un vas termorezistent straturi de roșii și medalioane de crap, iar la final toarnă sosul de roșii.
- Dă preparatul la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade Celsius.