Ingrediente necesare pentru picancă de crap
făină
piper
sare
700 grame medalioane de crap
2 linguri ulei
400 grame roșii întregi la conservă
4 linguri sos de tomate
150 ml vin alb
2 căței usturoi, zdrobiți
1 linguriță fulgi de ardei
5 roșii, felii subțiri
Cum să gătești picancă de crap
- Amestecă făina cu sarea și piperul într-un bol mare. Dă apoi medalioanele de crap prin acest amestec.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și adaugă crapul.
- Prăjește-l timp de 4 minute până capătă o crustă aurie.
- Pune o cratiță la foc mediu și adaugă roșiile la conservă și pasta de tomate.
- Toarnă vinul alb, adaugă usturoiul și asezonează cu sare, piper și fulgi de ardei.
- Amestecă bine și gătește sosul la foc mic timp de 10 minute.
- Așază într-un vas termorezistent straturi de roșii și medalioane de crap, iar la final toarnă sosul de roșii.
- Dă preparatul la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade Celsius.