Piept de porc cu mere la cuptor

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore și 20 de minute
  • 4 porții

O rețetă numai bună pentru sezonul în care ne aflăm, ce ne aduce aminte de gustul delicios al cărnii de porc. Mai ales când este gătita timp îndelungat la cuptor, perfect crocantă la exterior și fragedă în interior. Se potrivește de minune alături de puțină ceapa și mere, totul frăgezit cu ajutorul cidrului.

Ingrediente necesare pentru piept de porc cu mere la cuptor

1 kg piept de porc

1 lingură ulei de măsline

sare

piper

2 cepe roșii, felii subțiri

2 mere, felii subțiri

1 mână cimbru proaspăt

4 căței usturoi

250 ml supă de legume

250 ml cidru de mere

 

Cum să prepari piept de porc cu mere la cuptor

  1. Taie pieptul de porc în bucăți de mărime potrivită și crestează partea cu șorici.
  2. Unge carnea cu ulei de măsline pe toate părțile și asezonează bine cu sare și piper.
  3. Prăjește-o în tigaie pe ambele părți timp de 6 minute.
  4. Mută-o într-un vas de cuptor puțin adânc.
  5. Adaugă printre bucățile de carne feliile de ceapă și mere. Asezonează cu cimbru proaspăt după gust și câțiva căței de usturoi.
  6. Toarnă supa de legume și cidrul.
  7. Acoperă vasul și dă totul la cuptor pentru 2 ore, la 170 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *