Ingrediente necesare pentru piept de porc cu mere la cuptor
1 kg piept de porc
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
2 cepe roșii, felii subțiri
2 mere, felii subțiri
1 mână cimbru proaspăt
4 căței usturoi
250 ml supă de legume
250 ml cidru de mere
Cum să gătești piept de porc cu mere la cuptor
- Taie pieptul de porc în bucăți de mărime potrivită și crestează partea cu șorici.
- Unge carnea cu ulei de măsline pe toate părțile și asezonează bine cu sare și piper.
- Prăjește-o în tigaie pe ambele părți timp de 6 minute.
- Mută-o într-un vas de cuptor puțin adânc.
- Adaugă printre bucățile de carne feliile de ceapă și mere. Asezonează cu cimbru proaspăt după gust și câțiva căței de usturoi.
- Toarnă supa de legume și cidrul.
- Acoperă vasul și dă totul la cuptor pentru 2 ore, la 170 de grade Celsius.