Piept de porc glazurat cu sos de soia

  • Dificultate: Medie
  • 35 de minute
  • 3 porții

Pieptul de porc este deja una dintre cele mai gustoase cărnuri, dar ați încercat să-l gătiți în stil asiatic? Să știți că această carne este deosebit de populară chiar și în acea zonă a globului. Carnea se ține la marinat într-un amestec de sos de soia, miere și condimente, apoi este gătită în tigaie la foc iute.

Ingrediente necesare pentru piept de porc glazurat cu sos de soia

300 grame piept de porc, fâșii subțiri

2 lingurițe sos de soia

2 lingurițe miere

1 lingură zahăr brun

1 linguriță amestec chinezesc 5 condimente

1 linguriță nucșoară

3 morcovi, fâșii lungi și subțiri

1 linguriță zahăr

2 linguri suc de lămâie

ulei pentru prăjit

salată verde

castraveți murați, fâșii lungi și subțiri

2 lingurițe semințe de susan

 

Cum să prepari piept de porc glazurat cu sos de soia

  1. Așază feliile de porc într-un vas termorezistent împreună cu sosul de soia, mierea, zahărul brun, nucșoara și amestecul chinezesc de condimente.
  2. Amestecă bine și lasă carnea la marinat.
  3. Între timp, adaugă feliile de morcov într-un vas mic împreună cu zahărul și sucul de lămâie. Dacă ai timp, îl poți lăsa și pe acesta la marinat timp de 30 de minute.
  4. Prăjește feliile de porc la foc mare timp de 8-10 minute pe ambele părți
  5. Servește carnea pe pat de salată verde împreună cu morcovii și castraveții murați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *