Ingrediente necesare pentru piept de porc servit cu garnitură de cușcuș
300 grame piept de porc, tăiată în fâșii subțiri
1 lingură sos dulce-acrișor
1 linguriță sos de pește
1 linguriță oregano
1 linguriță amestec chinezesc 5 condimente
1 linguriță sos de soia
1-2 linguri ulei de măsline
1 mână pătrunjel, tocat
100 grame cușcuș
susan negru (opțional)
Cum să gătești piept de porc servit cu garnitură de cușcuș
- Amestecă pieptul de porc într-un bol mic împreună cu sosul dulce-acrișor, sosul de pește, oregano, amestecul chinezesc și sosul de soia.
- Adaugă 1/2 de lingură de ulei de măsline, amestecă și lasă carnea la marinat.
- Încinge 1/2 de lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mare și începe să prăjești carnea.
- Las-o să se rumenească, adaugă pătrunjelul și amestecă bine. Lasă carnea deoparte.
- Adaugă cușcușul într-un bol și asezonează-l cu sare. Adaugă uleiul rămas și acoperă-l cu apă fierbinte (aproximativ o cană).
- Lasă cușcușul la înmuiat acoperit cu un capac timp de 10 minute.
- Amestecă pieptul de porc cu cușcușul, și mai poți adăuga după gust pătrunjel, susan negru și câteva felii de lime.