Piept de porc servit cu garnitură de cușcuș
Pieptul de porc este o carne extrem de gustoasă, care însă vine la pachet și cu un dezavantaj. Are o cantitate însemnată de grăsime, astfel că trebuie consumată în cantități moderate. Iar ca garnitură, alegeți una ușoară, care nu va adăuga grăsimi în plus. Astfel, cușcușul se potrivește de minune!
Ingrediente necesare pentru piept de porc servit cu garnitură de cușcuș
300 grame piept de porc, tăiată în fâșii subțiri
1 lingură sos dulce-acrișor
1 linguriță sos de pește
1 linguriță oregano
1 linguriță amestec chinezesc 5 condimente
1 linguriță sos de soia
1-2 linguri ulei de măsline
1 mână pătrunjel, tocat
100 grame cușcuș
susan negru (opțional)
Cum să prepari piept de porc servit cu garnitură de cușcuș
- Amestecă pieptul de porc într-un bol mic împreună cu sosul dulce-acrișor, sosul de pește, oregano, amestecul chinezesc și sosul de soia.
- Adaugă 1/2 de lingură de ulei de măsline, amestecă și lasă carnea la marinat.
- Încinge 1/2 de lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mare și începe să prăjești carnea.
- Las-o să se rumenească, adaugă pătrunjelul și amestecă bine. Lasă carnea deoparte.
- Adaugă cușcușul într-un bol și asezonează-l cu sare. Adaugă uleiul rămas și acoperă-l cu apă fierbinte (aproximativ o cană).
- Lasă cușcușul la înmuiat acoperit cu un capac timp de 10 minute.
- Amestecă pieptul de porc cu cușcușul, și mai poți adăuga după gust pătrunjel, susan negru și câteva felii de lime.