Piept de pui cu muștar la cuptor

  • Dificultate: Mică
  • 45 de minute
  • 3 porții

Carnea de pui, pieptul mai ales, poate avea un gust destul de fad dacă nu știm să-l gătim. Secretul stă în primul rând în condimentarea sa, înainte de gătirea propriu-zisă. Apoi este vorba despre sosul folosit. Aici, am uns carnea cu muștar, condimentând-o, iar la sfârșit, am servit puiul cu un răcoritor sos de iaurt.

Ingrediente necesare pentru piept de pui cu muștar la cuptor

400-450 grame piept de pui (3 bucăți)
1 lingură muștar Dijon
1 linguriță cimbru proaspăt
sare de mare
piper
1 cană iaurt degresat
sare de mare
piper

Cum să prepari piept de pui cu muștar la cuptor

  1. Pune pieptul de pui într-un castron încăpător, apoi adaugă muștarul și asezonează cu cimbru, sare de mare și piper. Amestecă.
  2. Tapetează un vas de copt cu folie de aluminiu, așază carnea și împachetează.
  3. Bagă la cuptor 40 minute la 175⁰C.
  4. Într-un castron mai mic, amestecă iaurtul cu sare de mare și cu piper.
  5. Servește pieptul de pui cu sos de iaurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *