Piept de pui cu muștar la cuptor
Carnea de pui, pieptul mai ales, poate avea un gust destul de fad dacă nu știm să-l gătim. Secretul stă în primul rând în condimentarea sa, înainte de gătirea propriu-zisă. Apoi este vorba despre sosul folosit. Aici, am uns carnea cu muștar, condimentând-o, iar la sfârșit, am servit puiul cu un răcoritor sos de iaurt.
Ingrediente necesare pentru piept de pui cu muștar la cuptor
400-450 grame piept de pui (3 bucăți)
1 lingură muștar Dijon
1 linguriță cimbru proaspăt
sare de mare
piper
1 cană iaurt degresat
sare de mare
piper
Cum să prepari piept de pui cu muștar la cuptor
- Pune pieptul de pui într-un castron încăpător, apoi adaugă muștarul și asezonează cu cimbru, sare de mare și piper. Amestecă.
- Tapetează un vas de copt cu folie de aluminiu, așază carnea și împachetează.
- Bagă la cuptor 40 minute la 175⁰C.
- Într-un castron mai mic, amestecă iaurtul cu sare de mare și cu piper.
- Servește pieptul de pui cu sos de iaurt.