Piept de pui cu „orez” de conopidă

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • O porție

Se știe bine cât de ușor de gătit și cât de versatilă este conopida în bucătărie. Acum ne-am gândit să o transformăm în… orez. Mai exact o vom folosi pe post înlocuitor al acestuia punând floretele de conopidă crudă în blender și zdrobindu-le. Apoi gătim la tigaie și obținem o garnitură perfectă pentru un piept de pui.

Ingrediente necesare pentru piept de pui cu „orez” de conopidă

50 g unt topit
sare
piper
2 crenguțe rozmarin
1/2 piept de pui
ulei de măsline
1/2 conopidă
1 ceapă, mărunțită
paprika
usturoi
100 g ciuperci shimeji
1 chili, felii subțiri
1 ceapă verde, tocată
1 gălbenuș de ou, bătut

Cum să prepari piept de pui cu „orez” de conopidă

  1. Pieptul de pui se dă prin untul topit cu sare, piper și cu rozmarinul. Pentru asta puteți folosi și o pungă ziplock.
  2. Încinge un pic de ulei de măsline într-o tigaie, apoi prăjește pieptul de pui, cam 8 minute pe fiecare parte la foc mediu.
  3. Mărunțește conopida la blender.
  4. Călește ceapa și usturoiul în ulei de măsline, adăugând și paprika.
  5. Adaugă ciupercile și chili și sotează.
  6. Pune, apoi conopida și amestecă bine.
  7. Completează cu ceapa verde și gălbenușul, asezonează cu sare și piper și mai gătește 2 minute, apoi ia de pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *