Piept de pui cu „orez” de conopidă

Se știe bine cât de ușor de gătit și cât de versatilă este conopida în bucătărie. Acum ne-am gândit să o transformăm în… orez. Mai exact o vom folosi pe post înlocuitor al acestuia punând floretele de conopidă crudă în blender și zdrobindu-le. Apoi gătim la tigaie și obținem o garnitură perfectă pentru un piept de pui.
Ingrediente necesare pentru piept de pui cu „orez” de conopidă
50 g unt topit
sare
piper
2 crenguțe rozmarin
1/2 piept de pui
ulei de măsline
1/2 conopidă
1 ceapă, mărunțită
paprika
usturoi
100 g ciuperci shimeji
1 chili, felii subțiri
1 ceapă verde, tocată
1 gălbenuș de ou, bătut
Cum să prepari piept de pui cu „orez” de conopidă
- Pieptul de pui se dă prin untul topit cu sare, piper și cu rozmarinul. Pentru asta puteți folosi și o pungă ziplock.
- Încinge un pic de ulei de măsline într-o tigaie, apoi prăjește pieptul de pui, cam 8 minute pe fiecare parte la foc mediu.
- Mărunțește conopida la blender.
- Călește ceapa și usturoiul în ulei de măsline, adăugând și paprika.
- Adaugă ciupercile și chili și sotează.
- Pune, apoi conopida și amestecă bine.
- Completează cu ceapa verde și gălbenușul, asezonează cu sare și piper și mai gătește 2 minute, apoi ia de pe foc.