Piept de pui cu sos de arahide și două feluri de piure
Pentru această rețetă veți munci puțin, dar la final veți vedea că merită! Pieptul de pui este gătit într-un sos cremos de smântână și unt de arahide, apoi este servit cu două feluri de piure – unul de mazăre, unul de linte. Dacă simțiți că este puțin prea mult efort, puteți alege unul singur. Dacă aveți însă răbdare, noi vi le recomandăm pe ambele.
Ingrediente necesare pentru piept de pui cu sos de arahide și două feluri de piure
450 grame piept de pui
piper
sare
5 lingurițe ulei de măsline
coajă de lime
2 căței usturoi, zdrobiți
1 ardei gras verde, tăiat în bastonașe
2 lingurițe unt de arahide
100 ml smântână de gătit
150 grame linte
2 cartofi, tăiați în cubulețe
1 bucățică rădăcină de ghimbir
100 grame mazăre
1 lingură unt
Cum să prepari piept de pui cu sos de arahide și două feluri de piure
- Crestează carnea pui și asezonează-o bine cu sare și piper
- Încinge o linguriță de ulei într-o tigaie de fontă și adaugă pieptul de pui.
- Rumenește puiul în tigaie timp de 4 minute pe parte.
- Adaugă încă 2 lingurițe de ulei de măsline și asezonează cu coajă de lime.
- Scoate carnea din tigaie și încinge uleiul rămas. Dă focul puțin mai mic și sotează ardeiul gras și usturoiul.
- Întinde untul de arahide peste pieptul de pui, apoi toarnă smântâna de gătit.
- Dă puiul la cuptor pentru 25 de minute, la 175 de grade Celsius.
- Fierbe lintea, cartoful și ghimbirul timp de 15 minute într-o cratiță mică.
- Toarnă conținutul cratiței într-un blender și pasează până când obții o compoziție omogenă.
- Separat, pasează și mazărea împreună cu o lingură de unt, dar nu înainte de a asezona cu sare și piper după gust.
- Dacă vreți, poți să mai razi puțină coajă de lime.