Piept de pui în crustă de ovăz cu salată de vară
Hai să prăjim niște piept de pui, dar nu oricum, ci în crustă de fulgi de ovăz cu făină și cu ou. E chiar mai ușor decât la șnițele fiindcă nu mai trebuie să batem carnea. Iar ca garnitură, nimic nu este mai potrivit decât o sălățică de vară pe care o facem în doi timpi și trei mișcări.
Ingrediente necesare pentru piept de pui în crustă de ovăz cu salată de vară
făină
amestec de condimente
oregano uscat
3 bucăți piept de pui
1 ou bătut
fulgi de ovăz
ulei
3 roșii, cubulețe
1 castravete, felii subțiri
1 lingură ulei de măsline
susan
sare
piper
Cum să prepari piept de pui în crustă de ovăz cu salată de vară
- Amestecă într-un castron făină împreună cu un mix de condimente și cu oregano.
- Tăvălește piepții de pui prin făina condimentată, prin oul bătut și prin fulgii de ovăz.
- Între timp, încinge 2 degete de ulei într-o tigaie.
- Prăjește piepții pe ambele părți, timp de 8 minute.
- Lasă-i pe șervețele de hârtie la scurs.
- Amestecă într-un castron roșiile și castravetele cu uleiul de măsline. Asezonează cu semințe de susan, cu sare și piper.
- Servește pieptul de pui cu salată.