Piept de pui la grătar cu praz și ciuperci în sos de vin alb
Pieptul de pui pe grătar (sau pe grill, totuna) poate fi făcut simplu sau cu clasă. Poți pregăti pentru dânsul un baiț din tot felul de condimente. Cât timp se rumenește pieptul de pui condimentat, poți să mai pregătești și o garnitură minunată din ciuperci și praz cu un sos din vin alb și smântână. Dacă te interesează, fă ce facem noi. Cam o jumătate de oră îți ajunge.
Ingrediente necesare pentru piept de pui la grătar cu praz și ciuperci în sos de vin alb
Pregătirea cărnii:
semințe de coriandru
semințe de muștar
semințe de fenicul
sare de Hilamaya
piper
1 lingură ulei de măsline
1/2 piept de pui
cimbru proaspăt
Pentru garnitură:
1 lingură ulei
1 ceapă, mărunțită
100 g ciuperci, feliate
1 praz, felii subțiri
sare de Himalaya
1/2 cană vin alb
1/2 cană smântână de gătit
cimbru proaspăt
pătrunjel
Cum să prepari piept de pui la grătar cu praz și ciuperci în sos de vin alb
- Zdrobește semințe de coriandru, de muștar și de fenicul împreună cu sare de Himalaya și cu piper. (Noi am folosit un mojar cu pistil.)
- Adaugă peste ele uleiul de măsline și mai zdrobește.
- Unge pieptul de pui cu acest baiț, apoi rumenește-l pe grill. Nu uita să pui deasupra câte o crenguță de cimbru și când îl așezi și când îl întorci.
- Între timp, călește ceapa cu un pic de ulei.
- Adaugă și ciupercile și continuă să călești.
- Completează cu prazul, asezonând cu sare de Himalaya și piper. Călește.
- Toarnă vinul alb și smântâna și mai gătește 2-3 minute, asezonând cu frunzulițe de cimbru și cu pătrunjel.