Ingrediente necesare pentru piept de pui la grătar cu praz și ciuperci în sos de vin alb
Pregătirea cărnii:
semințe de coriandru
semințe de muștar
semințe de fenicul
sare de Hilamaya
piper
1 lingură ulei de măsline
1/2 piept de pui
cimbru proaspăt
Pentru garnitură:
1 lingură ulei
1 ceapă, mărunțită
100 g ciuperci, feliate
1 praz, felii subțiri
sare de Himalaya
1/2 cană vin alb
1/2 cană smântână de gătit
cimbru proaspăt
pătrunjel
Cum să gătești piept de pui la grătar cu praz și ciuperci în sos de vin alb
- Zdrobește semințe de coriandru, de muștar și de fenicul împreună cu sare de Himalaya și cu piper. (Noi am folosit un mojar cu pistil.)
- Adaugă peste ele uleiul de măsline și mai zdrobește.
- Unge pieptul de pui cu acest baiț, apoi rumenește-l pe grill. Nu uita să pui deasupra câte o crenguță de cimbru și când îl așezi și când îl întorci.
- Între timp, călește ceapa cu un pic de ulei.
- Adaugă și ciupercile și continuă să călești.
- Completează cu prazul, asezonând cu sare de Himalaya și piper. Călește.
- Toarnă vinul alb și smântâna și mai gătește 2-3 minute, asezonând cu frunzulițe de cimbru și cu pătrunjel.