Piept de pui la tigaie cu nuci și ardei gras

  • Dificultate: Medie
  • 35 de minute
  • 2 porții

Pregătiți tigăile fiindcă vom sota! Dar nu înainte de a pregăti o mână sau două de nuci coapte la cuptor și un sosuleț pe cât de simplu de realizat, pe atât de delicios. Abia apoi vom trage la tigaie toate acestea împreună cu pieptul de pui, ardeiul roșu și ceapa. Eheeei!

Ingrediente necesare pentru piept de pui la tigaie cu nuci și ardei gras

50-100 g nuci
2-3 lingurițe sos de soia
1-2 lingurițe miere
1-2 lingurițe suc de lime
ulei
1 ardei gras roșu, tăiat julienne
1 ceapă, feliată
300 g piept de pui, tăiat bucăți
busuioc proaspăt, tocat

Cum să prepari piept de pui la tigaie cu nuci și ardei gras

  1. Pune nucile într-un vas de copt și dă-le 10 minute la cuptorul preîncălzit la 180⁰C.
  2. Amestecă sosul de soia cu mierea și sucul de lime într-un castron mic, apoi lasă deoparte.
  3. Călește ardeiul roși în puțin ulei timp de 2 minute, apoi transferă într-un castron.
  4. Călește și ceapa, folosind aceeași tigaie.
  5. Peste ceapă adaugă pieptul de pui, dă focul mai mare și gătește cam 12 minute.
  6. Adaugă ardeiul călit și nucile, toarnă peste ele sosul dulce de soia și mai gătește încă 5 minute.
  7. Presară cu busuioc și servește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *