Ingrediente necesare pentru piept de pui la tigaie cu nuci și ardei gras
50-100 g nuci
2-3 lingurițe sos de soia
1-2 lingurițe miere
1-2 lingurițe suc de lime
ulei
1 ardei gras roșu, tăiat julienne
1 ceapă, feliată
300 g piept de pui, tăiat bucăți
busuioc proaspăt, tocat
Cum să gătești piept de pui la tigaie cu nuci și ardei gras
- Pune nucile într-un vas de copt și dă-le 10 minute la cuptorul preîncălzit la 180⁰C.
- Amestecă sosul de soia cu mierea și sucul de lime într-un castron mic, apoi lasă deoparte.
- Călește ardeiul roși în puțin ulei timp de 2 minute, apoi transferă într-un castron.
- Călește și ceapa, folosind aceeași tigaie.
- Peste ceapă adaugă pieptul de pui, dă focul mai mare și gătește cam 12 minute.
- Adaugă ardeiul călit și nucile, toarnă peste ele sosul dulce de soia și mai gătește încă 5 minute.
- Presară cu busuioc și servește.