Piept de pui umplut cu brânză și ardei iute

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 15 minute
  • 4 porții

Succesul acestui preparat ține mai degrabă de îndemânare decât de priceperea în bucătărie. Nu ai altceva de făcut decât să umpli cu cremă de brânză niște ardei iuți pe care, apoi să-i folosești ca să umpli pieptul de pui. Apoi, pe acesta, să-l înfășori în bacon. Pare complicat? Nu e!

Ingrediente necesare pentru piept de pui umplut cu brânză și ardei iute

½ cană cremă de brânză

½ cană brânză cheddar, răzuită

1 linguriță amestec de condimente

4 ardei jalapeno

4 bucăți piept de pui dezosat

400 grame bacon (28 felii)

2 linguri sos barbecue

Cum să prepari piept de pui umplut cu brânză și ardei iute

  1. Taie ardeii jalapeno în jumătăți și scoate-le semințele.
  2. Pune crema de brânză, brânza cheddar și condimentele într-un bol și amestecă-le bine.
  3. Umple fiecare jumătate de ardei jalapeno cu cremă de brânză, apoi unește jumătățile, astfel încât să ai patru ardei iuți umpluți.
  4. Taie pe orizontală fiecare piept de pui, dar nu până la capăt, astfel încât să poți pune în interior câte un ardei umplut cu cremă de brânză.
  5. Înfășoară bucățile de piept de pui în câte 7 felii de bacon.
  6. Preîncălzește cuptorul la 200⁰C.
  7. Pune hârtie de copt pe o tavă, apoi așază pe aceasta pieptul de pui înfășurat în bacon.
  8. Presară peste fiecare piept de pui condimente, apoi dă la cuptor pentru 45 de minute.
  9. După 45 de minute, scoate puiul umplut din cuptor și unge fiecare bucată cu sos barbecue, folosind o pensulă de bucătărie.
  10. Dă la cuptor pentru încă 10 minute, reducând temperatura la 170⁰C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *