Ingrediente necesare pentru piept de pui umplut cu brânză și ardei iute
½ cană cremă de brânză
½ cană brânză cheddar, răzuită
1 linguriță amestec de condimente
4 ardei jalapeno
4 bucăți piept de pui dezosat
400 grame bacon (28 felii)
2 linguri sos barbecue
Cum să prepari piept de pui umplut cu brânză și ardei iute
- Taie ardeii jalapeno în jumătăți și scoate-le semințele.
- Pune crema de brânză, brânza cheddar și condimentele într-un bol și amestecă-le bine.
- Umple fiecare jumătate de ardei jalapeno cu cremă de brânză, apoi unește jumătățile, astfel încât să ai patru ardei iuți umpluți.
- Taie pe orizontală fiecare piept de pui, dar nu până la capăt, astfel încât să poți pune în interior câte un ardei umplut cu cremă de brânză.
- Înfășoară bucățile de piept de pui în câte 7 felii de bacon.
- Preîncălzește cuptorul la 200⁰C.
- Pune hârtie de copt pe o tavă, apoi așază pe aceasta pieptul de pui înfășurat în bacon.
- Presară peste fiecare piept de pui condimente, apoi dă la cuptor pentru 45 de minute.
- După 45 de minute, scoate puiul umplut din cuptor și unge fiecare bucată cu sos barbecue, folosind o pensulă de bucătărie.
- Dă la cuptor pentru încă 10 minute, reducând temperatura la 170⁰C.