Piept de pui umplut cu spanac și leurdă
Primăvara este sezonul verdețurilor, astfel că era păcat să nu ne bucurăm puțin de ele. Pentru această rețetă am pregătit o compoziție de spanac și leurdă, pe care am folosit-o pentru a umple un piept de pui. Iar dacă cei mici de acasă nu se prea împacă cu verdețurile, această rețetă va fi numai bună pentru ca ei să dea de gustul lor.
Ingrediente necesare pentru piept de pui umplut cu spanac și leurdă
1 lingură ulei
1 ceapă, tocată
200 grame ciuperci brune, felii subțiri
150 grame spanac proaspăt, tocat
1 legătură leurdă, tocată
1 linguriță turmeric
piper
sare
750 grame piept de pui
1 ou bătut
Cum să prepari piept de pui umplut cu spanac și leurdă
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă ceapa, ciupercile brune, spanacul și leurda. Asezonează cu sare, piper și turmeric.
- Călește legumele timp de 7 minute.
- Taie pieptul de pui în felii subțiri și bate-l ca pentru șnițele.
- Amestecă oul bătut cu spanacul și leurda. Adaugă apoi umplutura peste pieptul de pui.
- Apucă pieptul de pui dintr-un capăt și rulează-l spre capătul opus.
- Așază pieptul de pui într-un vas termorezistent și stropește-l cu puțin ulei.
- Dă-l la cuptor pentru 60 de minute la 180 de grade Celsius.