Piept de rață cu sos de prune
Un piept de rață servit pe pas de orez este deja o rețetă gustoasă. Dar, aceasta ascunde mai multe surprize. Mai întâi rața este marinată într-un amestec de miere, sos de soia și ulei de măsline, aromat cu anason și cardamom. De asemenea, am adăugat în tava de cuptor și câteva prune, care vor echilibra preparatul.
Ingrediente necesare pentru piept de rață cu sos de prune
sare
2 batoane de scorțișoară
100 grame orez
1 lingură sos de soia
2 linguri miere
2 linguri apă
1 lingură gem de prune
piper
1 anason stelat
6 semințe de cardamom
1 piept de rață
8 prune
Cum să prepari piept de rață cu sos de prune
- Umple o cratiță pe jumătate cu apă și dă-o în fiert. Adaugă un baton de scorțișoară, un praf de sare și orezul.
- Fierbe orezul timp de 10 minute.
- Amestecă sosul de soia, mierea, apa și gemul de prune într-un bol de dimensiuni medii. Asezonează cu sare, piper și adaugă batonul rămas, anasonul și cardamomul. Amestecă bine.
- Adaugă pieptul de rață în marinadă și lasă-l timp de o oră în bolul acoperit cu folie de plastic.
- Încinge tigaia la foc mediu și așază pieptul de rață cu pielea în jos. Prăjește-l timp de 4 minute pe ambele părți.
- Mută rața într-un vas de cuptor și adaugă prunele tăiate pe jumătate și cu sâmburii scoși.
- Toarnă marinada și dă rața la cuptor pentru 25 de minute, la 65 de grade Celsius.
- Servește pieptul de rață pe pat de orez și cu prunele coapte alături.