Piept de rață cu sos de zmeură
Avem aici de-a face cu un preparat de-a dreptul deosebit, care va impresiona pe orice musafir. Iar aspectul acestui preparat este de revistă! Pieptul de rață este gătit în două etape (aragaz și cuptor) și este servit alături de un sos de zmeură. Cum se face acesta? Te așteptăm să descoperi în pașii rețetei. Vei fi plăcut surprins de această rețetă!
Ingrediente necesare pentru piept de rață cu sos de zmeură
1 piept de rață
sare
piper
150 grame zmeură
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță sos de soia
150 grame mix de grăunțe, gătit
½ fenicul, tocat
½ castravete, felii lungi și subțiri
Cum să prepari piept de rață cu sos de zmeură
- Crestează pieptul de rață în zigzag pe partea cu piele și asezonează-l cu sare și piper.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și așază pieptul cu partea cu pielea în jos. Gătește-l timp de 6 minute pe ambele părți.
- Toarnă puțină grăsime de rață într-un bol mic și lasă-l deoparte.
- Dă rața la cuptor pentru 25 de minute, la 65 de grade Celsius.
- Adaugă zmeura în bolul cu grăsimea. Zdrobește-o și amestecă bine. Adaugă ulei de măsline, sos de soia și amestecă din nou.
- Taie pieptul de rață și servește-l pe un pat de mix de grăunțe, lângă care mai poți adăuga feliile de fenicul și castravete.