Ingrediente necesare pentru piept de rață cu sos de zmeură
1 piept de rață
sare
piper
150 grame zmeură
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță sos de soia
150 grame mix de grăunțe, gătit
½ fenicul, tocat
½ castravete, felii lungi și subțiri
Cum să prepari piept de rață cu sos de zmeură
- Crestează pieptul de rață în zigzag pe partea cu piele și asezonează-l cu sare și piper.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și așază pieptul cu partea cu pielea în jos. Gătește-l timp de 6 minute pe ambele părți.
- Toarnă puțină grăsime de rață într-un bol mic și lasă-l deoparte.
- Dă rața la cuptor pentru 25 de minute, la 65 de grade Celsius.
- Adaugă zmeura în bolul cu grăsimea. Zdrobește-o și amestecă bine. Adaugă ulei de măsline, sos de soia și amestecă din nou.
- Taie pieptul de rață și servește-l pe un pat de mix de grăunțe, lângă care mai poți adăuga feliile de fenicul și castravete.