Ingrediente necesare pentru piept de rață învelit în bacon cu sos de nectarine
400 grame piept de rață, 2 bucăți
sare
piper
6 felii bacon
1 lingură ulei de măsline
1 cățel usturoi, tăiat pe jumătate
rozmarin
1 linguriță unt
1 nectarină, tăiată în felii
1 lingură zahăr
Cum să gătești piept de rață învelit în bacon cu sos de nectarine
- Se așază pieptul de rață pe un tocător și se asezonează cu sare și piper.
- Se învelește pieptul de rață folosind feliile de bacon.
- Se încinge uleiul într-o tigaie de fontă la foc mediu spre mare. Se adaugă usturoiul și frunzele de rozmarin. Se prăjesc piepții de rață timp de 2 minute pe parte.
- Tava se dă la cuptor pentru 8 minute la 180 de grade Celsius.
- Se încinge o nouă tigaie la foc mediu și se topește untul. Se adaugă feliile de nectarină și zahărul. Acestea se gătesc timp de 2 minute, pentru a se carameliza.
- Rața se scoate din cuptor și se servește împreună cu feliile de nectarină și sosul caramelizat.