Piept de rață învelit în bacon cu sos de nectarine

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 2 porții

Pregătiți-va în această seară pentru un preparat sofisticat, care se adresează acelora dintre voi mai pofticioși. Este un preparat cu piept de rață, ce se gătește în două etape – pe aragaz și apoi la cuptor. Veți simți numeroase arome interesante, precum cea de usturoi, ulei de măsline, rozmarin, și nu în ultimul rând, nectarine.

Ingrediente necesare pentru piept de rață învelit în bacon cu sos de nectarine

400 grame piept de rață, 2 bucăți

sare

piper

6 felii bacon

1 lingură ulei de măsline

1 cățel usturoi, tăiat pe jumătate

rozmarin

1 linguriță unt

1 nectarină, tăiată în felii

1 lingură zahăr

Cum să gătești piept de rață învelit în bacon cu sos de nectarine

  1. Se așază pieptul de rață pe un tocător și se asezonează cu sare și piper.
  2. Se învelește pieptul de rață folosind feliile de bacon.
  3. Se încinge uleiul într-o tigaie de fontă la foc mediu spre mare. Se adaugă usturoiul și frunzele de rozmarin. Se prăjesc piepții de rață timp de 2 minute pe parte.
  4. Tava se dă la cuptor pentru 8 minute la 180 de grade Celsius.
  5. Se încinge o nouă tigaie la foc mediu și se topește untul. Se adaugă feliile de nectarină și zahărul. Acestea se gătesc timp de 2 minute, pentru a se carameliza.
  6. Rața se scoate din cuptor și se servește împreună cu feliile de nectarină și sosul caramelizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *