Piept de vită umplut
Ce se întâmplă când umpli pieptul de vită cu un sote de ceapă și ficat, prăjite în pesmet și ulei de măsline? Hai să aflăm! În orice caz, dacă servim cu niște cartofi va ieși o nebunie.
Ingrediente necesare pentru piept de vită umplut
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă, tocată mărunt
100 grame ficat de vită, tăiat bucățele
1 lingură pesmet
sare
piper
1 lingură pătrunjel, tocat
500 grame piept de vită
Cum să prepari piept de vită umplut
- Călește ceapa într-o lingură de ulei de măsline, la foc mic spre potrivit.
- Dă focul la mediu, adaugă ficatul și sotează până își schimbă culoarea.
- Treptat, adaugă și amestecă în compoziție pesmetul, un pic de sare și piper, apoi pătrunjelul. Ia de pe foc.
- Taie un buzunar în bucata de carne de vită și umple-o cu compoziția din tigaie.
- Transferă într-un vas ceramic termorezistent, unge cu uleiul de măsline rămas și asezonează cu sare și piper.
- Acoperă cu folie de aluminiu și bagă la cuptor 2 ore la 200⁰C.