Ingrediente necesare pentru piept de vită umplut
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă, tocată mărunt
100 grame ficat de vită, tăiat bucățele
1 lingură pesmet
sare
piper
1 lingură pătrunjel, tocat
500 grame piept de vită
Cum să gătești piept de vită umplut
- Călește ceapa într-o lingură de ulei de măsline, la foc mic spre potrivit.
- Dă focul la mediu, adaugă ficatul și sotează până își schimbă culoarea.
- Treptat, adaugă și amestecă în compoziție pesmetul, un pic de sare și piper, apoi pătrunjelul. Ia de pe foc.
- Taie un buzunar în bucata de carne de vită și umple-o cu compoziția din tigaie.
- Transferă într-un vas ceramic termorezistent, unge cu uleiul de măsline rămas și asezonează cu sare și piper.
- Acoperă cu folie de aluminiu și bagă la cuptor 2 ore la 200⁰C.