Ingrediente necesare pentru piersici de casă umplute cu cremă
2 ouă
1 cană zahăr pudră
sare
250 grame unt la temperatura camerei
1 cană lapte
1 linguriță coajă rasă de lime
½ linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță praf de copt
250 grame făină
150 grame nucă măcinată
1 lingură cacao
90 grame gem de piersici
1 linguriță rom
2 linguri lichior de piersici
apă
colorant alimentar (roșu, galben, verde)
zahăr
Cum să gătești piersici de casă umplute cu cremă
- Adaugă ouăle, zahărul pudră și un pic de sare într-un castron. Omogenizează cu mixerul.
- Adaugă 1/2 din cantitatea de unt și omogenizează.
- Completează cu 1/2 cană de lapte, cu coaja rasă de lime, bicarbonatul și praful de copt. Mixează.
- Adaugă treptat și făina, omogenizând cu o spatulă sau o lingură de lemn.
- Acoperă castronul cu o folie de plastic și lasă la frigider 30 minute.
- Folosește aluatul pentru a modela sfere cu diametrul de 2-3 cm. Aluatul ar trebui să ajungă cam pentru 30-40.
- Transferă-le într-o tavă de copt și lasă-le la cuptor 15 minute la 200 de grade Celsius.
- În timpul operațiunii de coacere ele se vor mai aplatiza. După ce le-ai lăsat să se mai răcească, scobește în partea plată a fiecăreia câte un orificiu cu vârful unui cuțit. Strânge într-un castron bucățelele de aluat rezultate din scobire.
- Adaugă peste aluatul scobit nucile, pudra cacao, cu untul și laptele rămas, cu gemul, romul și lichiorul de piersici. Omogenizează.
- Umple câte o sferă din aluat scobit cu o linguriță de compoziție, apoi acoperă cu o a doua. Procedează la fel și cu celelalte. Vei obține 15-20 de prăjiturele.
- Amestecă colorant din fiecare culoare cu apă în 3 castroane mici. Scufundă fiecare prăjiturică parțial, în fiecare amestec de colorant, apoi tăvălește prin zahăr.