Piersici de casă umplute cu cremă

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 25 de minute
  • 5 porții

Poți să-ți gătești propriile piersici în bucătăria de acasă. Ai auzit bine! Pentru asta este nevoie mai întâi de un aluat dulce cu aromă de lămâie. Din acest aluat vei forma cele două jumătăți ale fiecărei “piersici”. Le vei umple apoi cu o compoziție delicioasă cu nucă, cacao, gem de piersici, rom și lichior de piersici!

Ingrediente necesare pentru piersici de casă umplute cu cremă

2 ouă

1 cană zahăr pudră

sare

250 grame unt la temperatura camerei

1 cană lapte

1 linguriță coajă rasă de lime

½ linguriță bicarbonat de sodiu

1 linguriță praf de copt

250 grame făină

150 grame nucă măcinată

1 lingură cacao

90 grame gem de piersici

1 linguriță rom

2 linguri lichior de piersici

apă

colorant alimentar (roșu, galben, verde)

zahăr

Cum să prepari piersici de casă umplute cu cremă

  1. Adaugă ouăle, zahărul pudră și un pic de sare într-un castron. Omogenizează cu mixerul.
  2. Adaugă 1/2 din cantitatea de unt și omogenizează.
  3. Completează cu 1/2 cană de lapte, cu coaja rasă de lime, bicarbonatul și praful de copt. Mixează.
  4. Adaugă treptat și făina, omogenizând cu o spatulă sau o lingură de lemn.
  5. Acoperă castronul cu o folie de plastic și lasă la frigider 30 minute.
  6. Folosește aluatul pentru a modela sfere cu diametrul de 2-3 cm. Aluatul ar trebui să ajungă cam pentru 30-40.
  7. Transferă-le într-o tavă de copt și lasă-le la cuptor 15 minute la 200 de grade Celsius.
  8. În timpul operațiunii de coacere ele se vor mai aplatiza. După ce le-ai lăsat să se mai răcească, scobește în partea plată a fiecăreia câte un orificiu cu vârful unui cuțit. Strânge într-un castron bucățelele de aluat rezultate din scobire.
  9. Adaugă peste aluatul scobit nucile, pudra cacao, cu untul și laptele rămas, cu gemul, romul și lichiorul de piersici. Omogenizează.
  10. Umple câte o sferă din aluat scobit cu o linguriță de compoziție, apoi acoperă cu o a doua. Procedează la fel și cu celelalte. Vei obține 15-20 de prăjiturele.
  11. Amestecă colorant din fiecare culoare cu apă în 3 castroane mici. Scufundă fiecare prăjiturică parțial, în fiecare amestec de colorant, apoi tăvălește prin zahăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *