Pilaf sârbesc

  • Dificultate: Mică
  • 40 de minute
  • 2 porții

Pilaful sârbesc este acel fel de mâncare de care ni se face poftă aproapte în fiecare zi! Poate fi servit ca un fel de mâncare de sine stătător sau ca o garnitură. Iar chiar dacă nu îți place așa mult pilaful, acesta este cu totul altceva. În momentul în care adaugi sosul de roșii și legumele, obții un fel de mâncare memorabil.

Ingrediente necesare pentru pilaf sârbesc

1 lingură ulei

1 ceapă, tocată

3 morcovi, rași

1 ardei gras roșu, tocat

200 grame mix ciuperci

2 lingurițe pastă de tomate

1 linguriță cimbru

150 grame orez cu bob rotund

sare

piper

1 litru apă

 

Cum să gătești pilaf sârbesc

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc potrivit.
  2. Adaugă ceapa, morcovii și gătește timp de 2 minute.
  3. Adaugă ardeiul gras, ciupercile și pasta de tomate. Asezonează cu cimbru și amestecă bine.
  4. Adaugă orezul și amestecă din nou. Asezonează cu sare și piper.
  5. Toarnă apa și acoperă tigaia cu un capac.
  6. Gătește preparatul la foc mic timp de 25 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *