Piure cu praz și bacon la cuptor

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 10 minute
  • 4 porții

Știm că vă place piureul. De data asta haideți să facem cu el ceva încă și mai bun, băgându-l la cuptor. Și nu oricum, ci amestecat cu praz și ceapă călite cu bacon. Mai punem ou, brânză și cașcaval și un pic de răbdare până e gata.

Ingrediente necesare pentru piure cu praz și bacon la cuptor

apă
sare
3 cartofi, cuburi
ulei de măsline
1 ceapă, mărunțită
2 tulpini de praz, tocate
1/2 linguriță oțet de mere
100 g bacon, tăiat bucăți nu prea mici
sare
piper
1/3 cană cu lapte
50 g unt
paprika
1 ou
50-60 g brânză Gruyère
100 g mozzarella, ras
pătrunjel, mărunțit

Cum să prepari piure cu praz și bacon la cuptor

  1. Fierbe cartofii în apă cu o linguriță de sare.
  2. Între timp, călește ceapa și prazul în ulei de măsline. Stropește și cu câteva picături de oțet de mere.
  3. Adaugă bacon-ul, asezonează cu sare și piper și mai gătește la foc mic.
  4. Pune într-un bol cartofii fierți și pasează-i adăugând treptat laptele și untul.
  5. Pune paprika, adaugă prazul cu bacon la tigaie, sparge oul și completează cu brânza și cașcavalul. Asezonează cu pătrunjel și omogenizează.
  6. Transferă compoziția într-o tavă de copt și dă la cuptor 45 minute la 190˚C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *