Piure cu praz și bacon la cuptor

Știm că vă place piureul. De data asta haideți să facem cu el ceva încă și mai bun, băgându-l la cuptor. Și nu oricum, ci amestecat cu praz și ceapă călite cu bacon. Mai punem ou, brânză și cașcaval și un pic de răbdare până e gata.
Ingrediente necesare pentru piure cu praz și bacon la cuptor
apă
sare
3 cartofi, cuburi
ulei de măsline
1 ceapă, mărunțită
2 tulpini de praz, tocate
1/2 linguriță oțet de mere
100 g bacon, tăiat bucăți nu prea mici
sare
piper
1/3 cană cu lapte
50 g unt
paprika
1 ou
50-60 g brânză Gruyère
100 g mozzarella, ras
pătrunjel, mărunțit
Cum să prepari piure cu praz și bacon la cuptor
- Fierbe cartofii în apă cu o linguriță de sare.
- Între timp, călește ceapa și prazul în ulei de măsline. Stropește și cu câteva picături de oțet de mere.
- Adaugă bacon-ul, asezonează cu sare și piper și mai gătește la foc mic.
- Pune într-un bol cartofii fierți și pasează-i adăugând treptat laptele și untul.
- Pune paprika, adaugă prazul cu bacon la tigaie, sparge oul și completează cu brânza și cașcavalul. Asezonează cu pătrunjel și omogenizează.
- Transferă compoziția într-o tavă de copt și dă la cuptor 45 minute la 190˚C.