Piure de conopidă cu bacon

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 2 porții

Pentru un piure bun, nu trebuie să folosim întotdeauna cartoful. Putem folosi și alte legume mai bogate în vitamine și nutrienți. Cum ar fi conopida, pe care aici am amestecat-o cu puțină smântână, parmezan și ghimbir si am făcut un piure delicios. Lângă, am așezat câteva felii de bacon crocant pentru că, eh, ne place!

Ingrediente necesare pentru piure de conopidă cu bacon

4 felii bacon

sare

500 grame conopidă

1 lingură ulei

2 cepe, tăiate julienne

2 căței usturoi, felii subțiri

1 lingură vin alb

sare

piper

1 linguriță cimbru

1 linguriță ghimbir tocat

150 ml supă de legume

75 ml smântână pentru gătit

2 linguri parmezan ras

 

Cum să gătești piure de conopidă cu bacon

  1. Așază feliile de bacon într-un vas termorezistent tapetat cu hârtie de copt. Dă-le la cuptor pentru 20 de minute la 170 de grade Celsius.
  2. Adaugă conopida într-o cratiță și umple-o cu suficientă apă pentru a o acoperi. Adaugă un praf de sare și fierbe-o timp de 15 minute.
  3. Separat, încinge uleiul într-o tigaie și adaugă ceapa tăiată julienne. Adaugă usturoi, toarnă vin alb și asezonează cu sare și piper.
  4. Ține ceapa pe foc 1-2 minute și adaugă cimbrul și ghimbirul. Amestecă și ia ceapa de pe foc.
  5. Adaugă ceapa sotată într-un blender împreună cu conopida fiartă, supa de legume, smântâna și parmezanul ras.
  6. Pasează până obții o consistență omogenă. Dacă ți se pare prea uscat piureul, mai poți adăuga supă de legume. Asezonează cu sare și piper după gust.
  7. Servește piureul cu baconul copt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *