Ingrediente necesare pentru piure de conopidă cu bacon
4 felii bacon
sare
500 grame conopidă
1 lingură ulei
2 cepe, tăiate julienne
2 căței usturoi, felii subțiri
1 lingură vin alb
sare
piper
1 linguriță cimbru
1 linguriță ghimbir tocat
150 ml supă de legume
75 ml smântână pentru gătit
2 linguri parmezan ras
Cum să prepari piure de conopidă cu bacon
- Așază feliile de bacon într-un vas termorezistent tapetat cu hârtie de copt. Dă-le la cuptor pentru 20 de minute la 170 de grade Celsius.
- Adaugă conopida într-o cratiță și umple-o cu suficientă apă pentru a o acoperi. Adaugă un praf de sare și fierbe-o timp de 15 minute.
- Separat, încinge uleiul într-o tigaie și adaugă ceapa tăiată julienne. Adaugă usturoi, toarnă vin alb și asezonează cu sare și piper.
- Ține ceapa pe foc 1-2 minute și adaugă cimbrul și ghimbirul. Amestecă și ia ceapa de pe foc.
- Adaugă ceapa sotată într-un blender împreună cu conopida fiartă, supa de legume, smântâna și parmezanul ras.
- Pasează până obții o consistență omogenă. Dacă ți se pare prea uscat piureul, mai poți adăuga supă de legume. Asezonează cu sare și piper după gust.
- Servește piureul cu baconul copt.