Piure de dovleac, morcov și porumb
Vreți să îi învățați pe cei mici cu gustul legumelor? Le puteți servi sub forma unor piureuri. Acesta are mai multe legume, printre care dovleac, morcov și porumb. Se face foarte ușor, și nici măcar nu este nevoie de ulei. Folosiți o tigaie bună antiaderentă!
Ingrediente necesare pentru piure de dovleac, morcov și porumb
350 grame dovleac, cubulețe
2 morcovi, felii subțiri
200 ml apă
3 linguri porumb
Cum să prepari piure de dovleac, morcov și porumb
- Încinge o tigaie la foc mediu.
- Adaugă cubulețele de dovleac și feliile de morcov.
- Toarnă apa peste legume și acoperă cratița cu un capac.
- Gătește legumele timp de 15-20 de minute.
- Adaugă porumbul dulce și amestecă bine cu o spatulă. Ține legumele pe foc încă 2 minute.
- Mută-le apoi într-un blender și pasează-le până obții o consistență cremoasă și o textură omogenă.