Piure de dovleac, morcov și porumb

  • Dificultate: Mică
  • 25 de minute
  • 2 porții

Vreți să îi învățați pe cei mici cu gustul legumelor? Le puteți servi sub forma unor piureuri. Acesta are mai multe legume, printre care dovleac, morcov și porumb. Se face foarte ușor, și nici măcar nu este nevoie de ulei. Folosiți o tigaie bună antiaderentă!

Ingrediente necesare pentru piure de dovleac, morcov și porumb

350 grame dovleac, cubulețe

2 morcovi, felii subțiri

200 ml apă

3 linguri porumb

 

Cum să gătești piure de dovleac, morcov și porumb

  1. Încinge o tigaie la foc mediu.
  2. Adaugă cubulețele de dovleac și feliile de morcov.
  3. Toarnă apa peste legume și acoperă cratița cu un capac.
  4. Gătește legumele timp de 15-20 de minute.
  5. Adaugă porumbul dulce și amestecă bine cu o spatulă. Ține legumele pe foc încă 2 minute.
  6. Mută-le apoi într-un blender și pasează-le până obții o consistență cremoasă și o textură omogenă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *