Piure din morcov și șalău

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 2 porții

Știm că îți place șalăul, dar când mai cumperi fileuri din acest prea-gustos pește răpitor, încearcă să-l gătești mai altfel decât de obicei. Bunăoară, ce-ar fi dacă l-ai coace în cuptor în unt, iar apoi l-ai integra într-un incredibil piure de morcovi (copți și ei tot în unt, împreună cu șalăul)?

Ingrediente necesare pentru piure din morcov și șalău

2 morcovi, felii
6 lingurițe unt
4 fileuri de șalău (300-350 grame)
sare
piper

Cum să prepari piure din morcov și șalău

  1. Pune morcovii feliați într-un vas de copt, pune peste ei cam 2 lingurițe de unt, apoi bagă la cuptor  15 minute la 170ºC.
  2. Așază fileurile peste morcovii copți, mai pune 2 lingurițe de unt peste și mai lasă la cuptor 12 minute la 170ºC.
  3. Transferă morcovii și peștele într-un pahar de măsurat, completează cu untul rămas, asezonează cu sare și piper și pasează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *