Piure din morcov și șalău

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 2 porții

Știm că îți place șalăul, dar când mai cumperi fileuri din acest prea-gustos pește răpitor, încearcă să-l gătești mai altfel decât de obicei. Bunăoară, ce-ar fi dacă l-ai coace în cuptor în unt, iar apoi l-ai integra într-un incredibil piure de morcovi (copți și ei tot în unt, împreună cu șalăul)?

Ingrediente necesare pentru piure din morcov și șalău

2 morcovi, felii
6 lingurițe unt
4 fileuri de șalău (300-350 grame)
sare
piper

Cum să gătești piure din morcov și șalău

  1. Pune morcovii feliați într-un vas de copt, pune peste ei cam 2 lingurițe de unt, apoi bagă la cuptor  15 minute la 170ºC.
  2. Așază fileurile peste morcovii copți, mai pune 2 lingurițe de unt peste și mai lasă la cuptor 12 minute la 170ºC.
  3. Transferă morcovii și peștele într-un pahar de măsurat, completează cu untul rămas, asezonează cu sare și piper și pasează.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *