Pizza cu bacon, ricotta și varză de Bruxelles
O pizza de la zero? E întotdeauna mai ușor atunci când ai deja aluatul. Fie că e cumpărat de la magazin sau făcut în casă, pune-l mai întâi în tigaia încinsă pentru a căpăta o crustă mai crocantă. Apoi, poți adăuga o varietate de toppinguri. Noi am ales pentru astăzi bacon, ricotta și varza de Bruxelles. Dă totul apoi la cuptor, și pizza ta delicioasă este gata!
Ingrediente necesare pentru pizza cu bacon, ricotta și varză de Bruxelles
1 lingură ulei
200 grame varză de Bruxelles
200 grame aluat pentru pizza
150 grame ricotta
100 grame mozzarella, rasă
80 grame bacon, tocat
sare
piper
Cum să prepari pizza cu bacon, ricotta și varză de Bruxelles
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și gătește varza de Bruxelles timp de 8 minute.
- Unge o tigaie de fontă cu un diametru de aproximativ 25-30 cm cu ulei și adaugă aluatul de pizza.
- Întinde brânza ricotta și adaugă mozzarella, bacon și varză de Bruxelles. Asezonează cu sare și piper după gust.
- Ține pizza pe aragaz timp de 2-3 minute și mută-o la cuptorul încins la 220 de grade Celsius, pentru 20 de minute.