Ingrediente necesare pentru pizza cu ciuperci și cremă de brânză
500 grame făină
sare
1 linguriță drojdie uscată
1 linguriță zahăr
2 lingurițe smântână
3 lingurițe ulei
½ cană apă caldă
1 ceapă, feliată
80 grame ciuperci brune, tocate
80 grame ciuperci albe, tocate
1 ardei gras roșu, tăiat julienne
2 căței de usturoi, zdrobiți
piper
1 linguriță ulei de măsline
1 cană cremă de brânză
1 lingură sos de roșii
Cum să gătești pizza cu ciuperci și cremă de brânză
- Amestecă făina, drojdia și zahărul într-un bol, cu un pic de sare după gust.
- Adaugă smântâna și o linguriță de ulei, apoi începe să frămânți folosinf mixerul pentru aluaturi. Toarnă treptat și apa caldă.
- Acoperă bolul cu aluat cu un prosop de bucătărie și lasă la dospit 30 de minute.
- Încinge într-o tigaie uleiul rămas și călește ceapa la foc mic.
- Adaugă toate ciupercile, dă focul un pic mai tare și amestecă.
- Adaugă ardeiul gras, usturoiul și uleiul de măsline, asezonează cu sare și piper și amestecă iar. Gătește 5 minute, amestecând încontinuu.
- Presară aluatul cu un pic de făină și întinde-l cu făcălețul.
- Decorează marginea aluatului cu cremă de brânză cu ajutorul unui sac de patiserie. Învelește crema în aluat întorcând marginea acestuia peste ea.
- Unge aluatul cu sosul de roșii, adaugă compoziția de ciuperci, apoi bagă la cuptor 15 minute la 230⁰C.