Pizza cu ciuperci și cremă de brânză

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 5 minute
  • 4 porții

Și dacă v-ați face singuri o pizza de casă, de la zero? Noi vă arătăm cum să vă preparați propriul aluat pentru blat și cum să gătiți compoziția pentru topping. Aceasta din urmă va fi un sote de ciuperci brune și albe cu ardei gras. Pizza noastră va avea și o margine umplută cu brânză cremoasă. S-ar putea să vă placă mai mult decât pizza cumpărată.

Ingrediente necesare pentru pizza cu ciuperci și cremă de brânză

500 grame făină

sare

1 linguriță drojdie uscată

1 linguriță zahăr

2 lingurițe smântână

3 lingurițe ulei

1/2 cană apă caldă

1 ceapă, feliată

80 grame ciuperci brune, tocate

80 grame ciuperci albe, tocate

1 ardei gras roșu, tăiat julienne

2 căței de usturoi, zdrobiți

piper

1 linguriță ulei de măsline

1 cană cremă de brânză

1 lingură sos de roșii

Cum să gătești pizza cu ciuperci și cremă de brânză

  1. Amestecă făina, drojdia și zahărul într-un bol, cu un pic de sare după gust.
  2. Adaugă smântâna și o linguriță de ulei, apoi începe să frămânți folosinf mixerul pentru aluaturi. Toarnă treptat și apa caldă.
  3. Acoperă bolul cu aluat cu un prosop de bucătărie și lasă la dospit 30 de minute.
  4. Încinge într-o tigaie uleiul rămas și călește ceapa la foc mic.
  5. Adaugă toate ciupercile, dă focul un pic mai tare și amestecă.
  6. Adaugă ardeiul gras, usturoiul și uleiul de măsline, asezonează cu sare și piper și amestecă iar. Gătește 5 minute, amestecând încontinuu.
  7. Presară aluatul cu un pic de făină și întinde-l cu făcălețul.
  8. Decorează marginea aluatului cu cremă de brânză cu ajutorul unui sac de patiserie. Învelește crema în aluat întorcând marginea acestuia peste ea.
  9. Unge aluatul cu sosul de roșii, adaugă compoziția de ciuperci, apoi bagă la cuptor 15 minute la 230⁰C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *