Pizza cu tofu și sos marinara

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 10 minute
  • 6 porții

Ce zici de o pizza fără carne, dar cu un topping generos cu sos marinara, porumb, zucchini și tofu? Noi suntem fani declarați ai pizzei făcute în casă și vrem să te aducem și pe tine în tabăra noastră. Tu controlezi calitatea ingredientelor, tu adaugi acea notă personală, iar noi îți dăm pașii de urmat.

Ingrediente necesare pentru pizza cu tofu și sos marinara

350 grame făină

1 linguriță drojdie instant

1 linguriță zahăr

sare

1 lingură ulei vegetal

1 cană apă

1 cană sos marinara

½ cană porumb la conservă

1 ceapă roșie, tăiată în felii subțiri

1 zucchini, feliat

150 grame tofu, cubulețe

Cum să prepari pizza cu tofu și sos marinara

  1. Adaugă făina, drojdia instant, zahărul și sare după gust în mixerul pentru aluat. Amestecă-le un pic cu lingurița, apoi adaugă uleiul și începe să mixezi.
  2. Adaugă treptat apa. Continuă să mixezi până obții un aluat.
  3. Lasă la dospit 30 minute.
  4. Întinde aluatul cu făcălețul având grijă să presari și un pic de făină. Caută să-i dai o formă rotundă pentru pizza.
  5. Transferă-l într-o tavă pentru copt. Crează o margine mai ridicată presând cu degetele aluatul împrejur.
  6. Adaugă sosul marinara și întinde-l. Completează cu porumbul, ceapa roșie, zucchini și tofu.
  7. Lasă la cuptor 15 minute la 220 grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *