Pizza la tigaie cu vinete și ricotta
Nu ne trebuie un cuptor pe lemne ca să facem o pizza bună! Noi asta am vrut să demonstrăm, și spunem noi că am făcut o pizza numai bună. Pe aragaz! Am început cu aluatul de pizza, pe care l-am făcut de la zero, apoi am gătit pe grătar niște vinete, și am presărat din loc în loc ricotta. O pizza vegetariană, bună de te lingi pe degete!
Ingrediente necesare pentru pizza la tigaie cu vinete și ricotta
apă călduță
½ linguriță zahăr
½ linguriță drojdie
200 grame făină
sare
1 lingură ulei de măsline
250 grame sos de roșii
2 căței de usturoi, zdrobiți
piper
1 vânătă, rondele subțiri
150 grame ricotta
Cum să prepari pizza la tigaie cu vinete și ricotta
- Adaugă drojdia în apă călduță cu puțin zahăr și las-o la activat timp de 10 minute.
- Adaugă făina într-un blender împreună cu un praf de sare, ulei de măsline și drojdia umedă.
- Mixează până când obții un amestec omogen. Dacă ți se pare prea solid, poți adăuga încă puțină apă.
- Lasă aluatul la dospit pentru o oră.
- Toarnă sosul de roșii într-o tigaie și adaugă usturoi, sare și piper după gust. Gătește-l la foc mic, timp de 8 minute.
- Gătește rondelele de vinete timp de 1-2 minute pe fiecare parte, într-o tigaie încinsă.
- Întinde aluatul cu un făcăleț și unge-l cu puțin ulei de măsline. Așază-l apoi pe toată suprafața unei tigăi încinse.
- Coace aluatul timp de 4 minute pe ambele părți în tigaia acoperită cu un capac.
- Unge aluatul cu sosul de roșii și adaugă feliile de vinete și brânza ricotta.
- Ține pizza pe foc încă 2-3 minute.