Pizza la tigaie cu vinete și ricotta

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 15 minute
  • 2 porții

Nu ne trebuie un cuptor pe lemne ca să facem o pizza bună! Noi asta am vrut să demonstrăm, și spunem noi că am făcut o pizza numai bună. Pe aragaz! Am început cu aluatul de pizza, pe care l-am făcut de la zero, apoi am gătit pe grătar niște vinete, și am presărat din loc în loc ricotta. O pizza vegetariană, bună de te lingi pe degete!

Ingrediente necesare pentru pizza la tigaie cu vinete și ricotta

apă călduță

1/2 linguriță zahăr

1/2 linguriță drojdie

200 grame făină

sare

1 lingură ulei de măsline

250 grame sos de roșii

2 căței de usturoi, zdrobiți

piper

1 vânătă, rondele subțiri

150 grame ricotta

Cum să gătești pizza la tigaie cu vinete și ricotta

  1. Adaugă drojdia în apă călduță cu puțin zahăr și las-o la activat timp de 10 minute.
  2. Adaugă făina într-un blender împreună cu un praf de sare, ulei de măsline și drojdia umedă.
  3. Mixează până când obții un amestec omogen. Dacă ți se pare prea solid, poți adăuga încă puțină apă.
  4. Lasă aluatul la dospit pentru o oră.
  5. Toarnă sosul de roșii într-o tigaie și adaugă usturoi, sare și piper după gust. Gătește-l la foc mic, timp de 8 minute.
  6. Gătește rondelele de vinete timp de 1-2 minute pe fiecare parte, într-o tigaie încinsă.
  7. Întinde aluatul cu un făcăleț și unge-l cu puțin ulei de măsline. Așază-l apoi pe toată suprafața unei tigăi încinse.
  8. Coace aluatul timp de 4 minute pe ambele părți în tigaia acoperită cu un capac.
  9. Unge aluatul cu sosul de roșii și adaugă feliile de vinete și brânza ricotta.
  10. Ține pizza pe foc încă 2-3 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *