Pizza mexicană cu bacon

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 2 porții

Vreți să faceți o pizza de la zero astăzi? După noi, cel mai complicat este cu aluatul. După, totul este floare la ureche. Dar aici nu este vorba despre orice fel de aluat. Noi i-am adăugat un plus de gust, adăugând în compoziție puțină ceapă călită, aromată cu condiment fajita. Apoi, toppingurile alese au fost de inspirație mexicană. Am adăugat legume mexicane, bacon, ceapă și roșie, și am ras pe deasupra puțină brânză Cheddar.

Ingrediente necesare pentru pizza mexicană cu bacon

2 lingură ulei

1 ceapă, tocată

2 lingurițe condimente pentru fajitas

300 grame făină

1/2 linguriță drojdie instant

1/2 linguriță fulgi de ardei iute

1/2 linguriță oregano

1/2 linguriță sare

2 linguri iaurt

100 ml apă

100 grame bacon

200 grame mix legume congelate

2 linguri sos barbecue

1 ceapă, felii subțiri

1 roșie, felii subțiri

150 grame Cheddar, ras

 

 

Cum să gătești pizza mexicană cu bacon

  1. Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu, adaugă ceapa și o linguriță de mix de condimente. Călește-o timp de 10 minute.
  2. Adaugă făina într-un bol mare împreună cu drojdia, fulgii de ardei, oregano, și sarea. Adaugă ceapa călită, uleiul rămas și iaurtul.
  3. Începe să pasezi cu blenderul, și adaugă puțină apă în proces. Pasează până când obții un aluat omogen.
  4. Lasă aluatul la dospit pentru o oră.
  5. Călește baconul și legumele într-o tigaie la foc mediu timp de 7 minute. Asezonează cu condimentele fajitas.
  6. Ia aluatul și întinde-l cu făcălețul până ajunge la grosimea dorită.
  7. Așază-l apoi într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
  8. Întinde sosul barbecue pe suprafața aluatului, și apoi vino cu legumele călite.
  9. Completează cu feliile de ceapă, roșie, și brânza Cheddar.
  10. Dă pizza la cuptor pentru 15 minute, la 230 de grade Celsius.
  11. Servește-o cu sosul tău preferat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *