Ingrediente necesare pentru pizza mexicană cu bacon
2 lingură ulei
1 ceapă, tocată
2 lingurițe condimente pentru fajitas
300 grame făină
½ linguriță drojdie instant
½ linguriță fulgi de ardei iute
½ linguriță oregano
½ linguriță sare
2 linguri iaurt
100 ml apă
100 grame bacon
200 grame mix legume congelate
2 linguri sos barbecue
1 ceapă, felii subțiri
1 roșie, felii subțiri
150 grame Cheddar, ras
Cum să prepari pizza mexicană cu bacon
- Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu, adaugă ceapa și o linguriță de mix de condimente. Călește-o timp de 10 minute.
- Adaugă făina într-un bol mare împreună cu drojdia, fulgii de ardei, oregano, și sarea. Adaugă ceapa călită, uleiul rămas și iaurtul.
- Începe să pasezi cu blenderul, și adaugă puțină apă în proces. Pasează până când obții un aluat omogen.
- Lasă aluatul la dospit pentru o oră.
- Călește baconul și legumele într-o tigaie la foc mediu timp de 7 minute. Asezonează cu condimentele fajitas.
- Ia aluatul și întinde-l cu făcălețul până ajunge la grosimea dorită.
- Așază-l apoi într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
- Întinde sosul barbecue pe suprafața aluatului, și apoi vino cu legumele călite.
- Completează cu feliile de ceapă, roșie, și brânza Cheddar.
- Dă pizza la cuptor pentru 15 minute, la 230 de grade Celsius.
- Servește-o cu sosul tău preferat!