Plăcintă cu brânză și praz

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 4 porții

Cui nu-i plac plăcintele? Mai ales atunci când ele se prepară rapid, fără prea multă bătaie de cap? Pentru umplutură puteți alege cam orice vă trece prin cap, dar de data asta noi vă propunem prazul și brânza telemea. N-ar trebui să vă ia mai mult de 40 de minute.

Ingrediente necesare pentru plăcintă cu brânză și praz

apă

2 tulpini de praz, feliate

500 grame aluat foitaj

200 grame brânză telemea

2 gălbenușuri, bătute

Cum să prepari plăcintă cu brânză și praz

  1. Acoperă prazul feliat cu apă, într-o oală la foc mic. Fierbe 2 minute.
  2. Strecoară și lasă deoparte.
  3. Întinde aluatul cu făcălețul și împarte-l în 4 părți egale, de formă alungită.
  4. Adaugă praz fiert și brânză telemea pe fiecare, apoi pliază-le odată și rulează-le.
  5. Transferă rulourile într-un vas pentru copt, unge-le cu gălbenușul, apoi bagă-le la cuptor 20 minute la 180⁰ C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *